Mehmet Arif Selim yazdı

İslam Dünyası "on bir ayın sultanı" Ramazan'ı yaşamaya başladı. Ancak yasamak başka idrak başka şeydir. Ramzan'ı "idrak" etmeye de başlamıştır diye temenni edelim...

İnsanlık gizli açık zulümlerle kıvranıyor, pek çok Müslüman da zulüm altında. Savaş, kan, gözyaşı, sömürü, kargaşa rehin almış durumda insanlığı. Hepsi imtihan dediğimiz olgunun bir gereğidir ve bir hikmeti vardır mutlaka.

Fakat yine de bir beşer olarak insanı yıpratıyor yaşananlar. Gazze'de öldürülenlerin sayısı 31 bin oldu, neredeyse yüz bin oldu yaralı sayısı. Kalanların gönlü yaralı, hemen herkesin evinden veya yakinlarindan birinin evinden bir cenaze çıkmış, açlar, susuzlar ve çaresizce direniyorlar. Bir umut bekliyorlar. Belki de, etraflarındaki yüz milyonlarca Müslüman kardeşlerinin kendilerine yardım edeceğini umut ediyorlar. Belkide Müslüman kardeşlerinin Ramazan'ı "idrak" edip, "Mü'minler kardeştir" sözünü "idrak" edip, kardeşlerine yardım etmelerini umuyorlardır.

 Belki de birlik olmanın ve "Allah'ın ipine hep birlikte sarılın" emrini "idrak" etmenin vaktinin çoktan geldiğini anlayıp,  ümmetin birliği için adımların atılabileceğini umuyorlardır.

Bu gün dünyanın başka yerlerindeki insanlara ve Müslümanlara acımasızca saldıran katillerin, yarın bir fırsatını bulduğunda bize de aynı caniliği sergileyeceğinden hiç şüphemiz olmasın. Zulmü durdurmadığımızda o zulmün bizi de bulacağından, bize de hayatı zindan edeceğinden zerrece şüphemiz olmasın.

Hakikatleri idrak edip, o hakikatler çerçevesinde hareket edip, birlik ruhunu diri tutup geleceğin adil dünyasının temellerini atarken; bir yandan da bugün zulmü yaşayan insanlara gücümüz nispetinde el uzatmalıyız. Dünyaya tapar hale gelen, maddiyat odaklı yaşayıp kapitalizm çukuruna düşen bizler idrak etmeliyiz ki; maddiyat dünyanın geçici bir aracıdır ve bizi rahat ettirsede mutluluk ve huzur vermez bize. İdrak etmeliyiz ki; Merhamet, hakkaniyet, insaniyet, yardımseverlik, paylaşmak, iyilik gibi erdemler bize huzur verir bu dünyada. Öteki dünyada da bizi kurtaracak olanın bu İslami ve insani değerler olduğunu da "idrak" etmek, sanırım bu Ramazan ayında en güzel kazanımlarımızdan olacaktır.

Allah Ramazan'ı ve tüm ilahi emirleri hakkıyla idrak etmeyi bu günahkar kuluna da, hepimize de nasip eylesin.

Ramazan'ın tüm İslam alemine hayırlar getirmesini, tüm mazlumlara kurtuluş getirmesini temenni ediyorum.

Emperyalist, kan emici, hak hukuk tanımayan, katil ve zalim devletlerin elinde çaresizce kıvranan İslam Dünyası'nın kurtuluşunun, ancak "İslam Birliği" kurularak mümkün olabileceğini idrak etmemize vesile olması temennisiyle, herkese Hayırlı Ramazanlar diliyorum. Gazze'deki zor koşullara rağmen direnen kardeşlerime selamlarımı yolluyorum.

Dünyadaki tüm mazlumlara da selamlarımı gönderiyorum.

Nimetler içinde yüzmesine rağmen her şeyden şikayet eden ve şükretmeyi unutan bizlere de; Ramazan'ı bu manada da idrak edebilmeyi ve şükretmeyi becerebilmemizi nasip etmesini Rabbim'den niyaz ediyorum.