İşinin rast gittiği ile bilinirdi. Doksanlı yıllar bir asker arkadaşını görmeye diye İzmir’e gitti. Elinde hiçbir iletişim bilgisi yoktu. Yapmayı düşündüğü şey Postane’ye gidecek postanedeki telefon rehberinden arkadaşınla aynı ad ve soyadındaki bütün kişileri sırayla arayıp arkadaşına ulaşmayı deneyecekti.
Gerek kalmadı Otobüs Terminalinden postaneye gitmek üzere bindiği belediye otobüsüne birkaç durak sonra arkadaşı da bindi karşılaştılar.
İYİ KALECİ OLDU AMA
Sonrasında uzun yıllar Bursa Amatör Kümelerinde başarılı bir kalecilik serüveni oldu ama ilk sezonu Gençler liginde kalecilik yapıyordu, takımın en iyisiydi ama takımı oldukça zayıftı. Şanssız da sayılırdı. O sezon takımın tek galibiyeti vardı, o gün de ustası izin vermediği için maça gidememişti.
İZMİR FUARI’NDA İNEGÖLLÜ
Seksenli yıllar, İnegöllü esnaf İzmir fuarında makine bakıyordu, bütün gün makine üreten firmalarının bulunduğu bölümü gezdi. Karnının acıktığını fark etti, bir hamburgercide sıraya girdi bir hamburger yedi.
Çevrede bir süre oyalandıktan sonra doymadığını düşündü, aynı hamburgercide yeniden sıraya girdi. Sıra kendisine gelince hamburgerci “Ağabey ben seni bir yerden tanıyorum ama çıkartamıyorum” deyince, İnegöllü “Biraz önce sıradaydım oradandır herhalde.” deyince gülüştüler.
KAHVENİZİ AZ ŞEKERLİ İÇMİŞTİNİZ
Müşteriyi tanıdığınızı, bildiğinizi göstermek bazı mesleklerde gerçekten önemlidir. Altmışlı yılların sonu İki Kapılı Kahve’nin bahçesinde oturan bir müşteriye kahveci bir kahve getirip masasına bıraktı.
Müşteri şaşırmıştı: kahveci de müşteri de altmışlı yaşlardaydılar. “Beyefendi, çay olsa neyse, kahvemi nasıl içtiğimi keşke sorsaydınız.”
Kahveci “Kusura bakmayın, daha önce eşiniz, oğlunuz ve gelininizle gelmiş, şu masada oturmuş, kahvenizi de az şekerli içmiştiniz o yüzden sormadan getirdim, kahveyi alabilirim.” dedi.
Müşteri şaşırmıştı, “Kusura bakmayın iki yıl öncesiydi, nasıl unutmadınız?” diyebildi. Ankaralıydılar iki yıl öncesi gibi, Besler İnegöl Köftecisinde ailece yemek yemişlerdi. Eşi, oğlu ve gelini de masaya az sonra geldiler.
KALAN EKMEKLER
Vakit geç olmuş, İnegöl’de bir bakkal dükkanını kapatma hazırlıkları yapıyor. Kalan ekmekleri saydı 52 adet ekmek bir sonraki güne kalıyor, halbuki günde 15-16 dan fazla ekmek kalmazdı.
Düşündü ….. ailesi bugün herhalde börek yaptılar dedi. Doğruydu, günde 35’ten fazla ekmek tüketen Makedonya göçmeni aile belirli günlerde börek yapardı, o gün de börek yapmıştı.
TURHAN ŞAHİN'İN ÖYKÜ TADINDA İNEGÖL isimli eserinden düzenlenip yayına hazırlanmıştır.