VEDAT BAYKAY

Tüm Makaleleri

VEDAT BAYKAY

BATI GERÇEKTEN MUTLU MU? REFAH SEVİYESİ İLE MUTLULUĞUN BİR İLGİSİ VAR MI?

Önce mutluluk nedir bunu tartışmak, şu sorulara cevap aramak lazım aslında; 1- Mutluluk refah içinde yaşam sürmek midir, yoksa iç huzurunu sağlamak mıdır mutluluk?  2- İç huzuru para ile sağlanır mı...

YAPAY ZEKAYA SORDUM: ÖNÜMÜZDEKİ 1O YILDA DÜNYADA NELER OLABİLİR?

Günümüzde teknolojinin ilerleme hızına yetişmek mümkün değil. Daha bir yeniliğe alışmaya çalışırken diğeri sıraya giriyor. Yapay zeka ise gelecekte hayatımızı etkileyecek en büyük faktörlerden biri ol...

YENİ SEÇİLECEK BAŞKANDAN İSTEKLERİM (1)

Geçen akşam çocuklar televizyonda bir çizgifilm izliyorlardı. Gözüm takıldı. 3-5 tane kedi güya doğa üstü güçlerini de kullanarak dünyayı bazı tehlikelerden kurtarıyorlardı. Tasarım desen profesyonelc...

BİR ÖYKÜ VE VAAT EDİLMİŞ CEHENNEM !

Bir sonbahar haftasonuydu. Sabah erkenden kalkıp, ailecek yapımına yeni başladığımız ormandaki kendimize ait, dededen miras kalan arazimizde ki kulübemize doğru yola koyulduk.

YASEMİN SOYDAN’A BİR KAÇ SORU

Bugün İnegöl'ün yerel gündeminde bir haber vardı. Memleket partisi ilçe Başkanı Yasemin Soydan Altıeylül Okulunda Arapça ilahi okunmasına karşı suç duyurusunda bulunmuş diye. 

POLYANNA, BU ÜLKEDEN DEFOL!

İşimiz gereği sürekli sosyal medya gündemiyle iç içe yaşıyorum. Siyasetten spora, magazinden adli vakalara kadar her gün onlarca habere rast geliyoruz.

TARİHTE KARA BİR LEKE: HOCALI KATLİAMI

Herkes uyuyor. Birazdan elektrikler kesilecek ve dünyayla iletişiminiz kalmayacak. Mahallenizin etrafı tanklar ve askerlerle çevrildikten sonra kapılarınız tekmelerle kırılacak.

Devletin malını yemeyen domuz mu?

Bu sıkıntılı zamanlarda insan istiyor ki herkes elini taşın altına koysun. Ama önce yönetici ve bürokrat kesim koysun. Halkın zaten mecburen eli hep taşın altında.