Zamanın birinde bir padişah yaşıyormuş, sarayın ve kendi şahsi giderlerini karşılamak için sürekli ürünlere zam yaparmış. Zam yaptıktan sonra vezirine sokakta tebdili kıyafetle halkın tepkisini öğrenmesini istermiş. Vezir yapılan her zamdan sonra halkın arasına katılır halkın tepkisini ve padişah hakkında neler söylendiğini öğrenirmiş. Halk zamdan sürekli şikâyet eder, padişah hakkında ileri geri konuşurmuş. Vezir, halkın zamdan memnun olmadıklarını padişah hakkında ki söylentileri aktardıktan sonra padişahtan zam kararından vazgeçmesini söylermiş. Padişah da halkın kızgınlığına ve söylediklerine aldırmadan ekonomik sıkıntıya her düştüğünde zam yaparmış. Padişah yine zor bir gününde okkalı bir zam yapmış, vezirini tekrar halkın arasına göndermiş. Vezir halkın ayaklanacağını ve çok büyük olayların olacağını beklerken, halkın davul zurna eşliğinde oynadıklarını görmüş. Vezir halkın bu durumuna bir anlam verememiş ve padişaha giderek ‘Padişahım sağ olsun halk çok mutlu, herkes davul zurna eşliğinde oynuyor, eğleniyor daha çok zam yapabilirsin.’ demiş. Bunun üzerine padişah ‘Halk, dayanılmayacak derecede yapılan zamlar nedeniyle oynamaya başladıysa bu iş artık çığırından çıkmıştır. Bundan sonra zam yapılmasın.’ diye emir vermiş.

Ağlayacak halimize gülüyoruz. Emekliler açız diyor, devlet bankaları 2024 yılının emekliler yılı ilan edilmesi gerekçesiyle banka kasalarının kullanılması halinde emeklilere yüzde 15 indirim uygulayacağını duyuruyor.

Emekliler açız diyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ‘Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde yaz aylarında uygun olan yurtların, bir aylık dönemde emeklilerin ücretsiz kullanımına açılacağını, bunun yanında kamuya ait misafirhane, öğretmenevleri, sosyal tesis ve konukevlerinden yüzde 15 indirimli yararlanacaklarını’ söylüyor. 

Emekliler açız diyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ‘Emeklilerimizin yaşam kalitesini artıracak fiziksel, ruhsal sağlık, sosyal ve kültürel yönden zenginleştirecek birçok çalışmayı, emekliler yılı kapsamında hayata geçiriyoruz. PTT AVM' de, Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde, Türk Hava Yollarında, TCDD'de, GSM operatörlerinde, sinema ve tiyatrolarda, PTT Kargo'da emeklilere özel indirimler ve kampanyalar başlatacağız.’ duyurusunu yapıyor.

Emekliler açız diyor, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ‘2024 yılını Emekliler Yılı ilan ettik. Emeklilerimizin yaşamış olduğu ve ihtiyaç duyduğu konularda, onların sosyal, psikolojik, ekonomik, kültürel anlamda refahlarının artırılması noktasında çalışmalarımıza hızlı bir şekilde başladık. Emeklilerimiz bizim baş tacımız. Refah düzeyimiz arttıkça, arta kalan bu geliri de çalışanlarımıza ve emeklerimize aktaracağız. Emeklilerimiz bizim için çok değerli. İktidarımız zamanında emeklilere yönelik çalışmalara tanıklık ettik. Emeklilerimizi her anlamda eskisinden daha iyi hale getirdik. Bundan sonra da emeklilerimizi sadece ekonomik olarak değil sosyal olarak da güçlendirmeye devam edeceğiz.’ diyor.

Bakanımızın söylemleri ne yazık ki halkın gerçeklerinden o kadar uzak ki 16. Lui’nin taç giyme töreninde yaşananlara benziyor. Bakanımızın emekliler hakkında söylemleri, o dönem ekmek yok diyenlere, ekmek yok ise pasta yiyin diyecek kadar halktan uzak yaşayan kraliçenin söylemine benziyor. Bütün bunları okudukça ve duydukça Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı emeklilerle adeta dalga geçiyor. Bakanın Türkiye Cumhuriyetinin gerçekleri içinde yaşamadığını insan ister istemez düşünüyor. 2024 yılının ‘Emekliler yılı mı? Yoksa Emeklilerle dalga geçme yılı olarak mı ilan edildiğini ileri ki yıllarda tarih daha iyi yazacak.