İnegöl Belediyesi'nin sembol isimlerinden biri olan Çavuş lakaplı Osman Demirhan, çalışkanlığı ve fedakarlığıyla İnegöl'de iz bıraktı.

Çöplerin At Arabası İle Alındığı Günlerden 1977 (Osman Demirhan)

ÇAVUŞ LAKAPLI UNUTULMAZ BELEDİYE ÇALIŞANI OSMAN DEMİRHAN

Merhaba, Genç Gazete okurları. Köşemde İnegöl'de iz bırakan isimleri tanıtmaya karar verdim. Elimizde Turhan Şahin'in 1299 İnegöllü isimli çok güzel bir eseri var. Bu eserden de faydalanmaya çalışacağım. Ayhan Talha Bayraktar hocamızın da bu konuda çalışmaları ve derlediği foto arşivi var. Onun da desteğini alacağım. Yani kaynaklarım sağlam, işim kolay :)

Bu hafta tanıtacağım ilk isim İnegöl Belediyesi'nden. Osman Demirhan...

İnegöl Belediyesi'nin sembol isimlerinden biri olan Çavuş lakaplı Osman Demirhan, çalışkanlığı ve fedakarlığıyla İnegöl'de iz bıraktı.

Bilecik İkizce Köyü'nde doğan ve yaşamını İnegöl'ün hizmetine adayan Osman Demirhan, 1976 yılında İnegöl Belediyesi Temizlik İşleri Personeli olarak işe başladı.

Meslek hayatı boyunca gösterdiği üstün çalışkanlık ve adanmışlıkla hem astlarının hem de üstlerinin takdirini topladı.

1991 yılında kadrolu işçi olarak Belediye’den emekli olmasına rağmen, Osman Demirhan'ın değeri ve katkısı o kadar büyüktü ki, İnegöl Belediyesi’ndeki yöneticiler onun tekrar işe dönmesini istedi.

Emeklilik sonrası da 2006 yılına kadar geçici işçi, ardından 2012 yılına kadar Hizmet Alımı Yöntemiyle belediyede çalışmaya devam etti.

Dile kolay, İnegöl Belediyesi Temizlik İşleri birimi başta olmak üzere aynı kurumda yarım asra yakın hizmette bulundu.

Bağırsak kanseri tedavisi gören 5 çocuk babası Demirhan, 01.06.2012 tarihinde vefat etti. Çardak camisinde öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Orhaniye Mezarlığına defnedildi.

2012 yılında vefat eden Osman Demirhan, İnegöl'e ve belediye çalışanlarına bıraktığı mirasla hala hatırlanıyor.

Vefatının 1. yıldönümünde, İnegöl Belediyesi tarafından onun adını taşıyan bir "Vefa Çeşmesi" Orhaniye Mezarlığı'na yapıldı.

Bu çeşme, Çavuş'un anısını yaşatmanın yanı sıra, onun topluma hizmet etme ruhunu simgeliyor.

O artık vefat etse de İnegöl Belediyesinin sembolü olmuş bir isim.

Zamanın İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Rahmetli Yusuf Şen Vefa Çeşmesi açılışında şöyle konuşmuştu: “Bugün hepimizin bildiği ismiyle Osman Çavuş ağabeyimizi kaybettiğimizin seneyi devriyesindeyiz. Osman Çavuş belediyede sembol olmuş isimlerden birisiydi. 1990 yılında emekli olmuş olmasına rağmen 1990 yılından 2012 yılına kadar 22 yıl yine Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görevine devam etmiş, tüm amirlerinin hatta beraber çalıştığı tüm belediye başkanlarının takdirini kazanmış, iş arkadaşları tarafından çok sevilen, işini layıkıyla yapan, adam gibi bir adamdı. İşine olan ciddiyetini ve saygısını takdir ettiğim, her zaman tanımaktan gurur duyduğum birisiydi. Onunla birlikte çalışma fırsatı da yakaladım. Gerçekten çok iyi bir insandı. Onun adını ölümsüzleştirebilmek ve yaşatabilmek adına belediyemiz olarak böyle bir çeşme yaptık. İnşallah rabbim rahmetiyle mükâfatlandırır. Ben bir kez daha ona Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine sabırlar diliyorum. Gerçekten yeri zor doldurulan bir ağabeyimiz. Onu özlemle anıyoruz. "

Osman Demirhan'ın hikayesi, sadece İnegöl için değil, tüm toplum için bir ilham kaynağıdır.

Çalışkanlığı, adanmışlığı ve vefasıyla "Çavuş", gerçek görev erinin nasıl olması gerektiğini göstermiştir.

Ruhu şad mekanı cennet olsun!

Sıradaki yazımızda iz bırakan bir başka İnegöllü'yü tanıtacağız. Görüşmek üzere, hoşçakalın!

Genç Gazete Çavuş Lakaplı Belediye Çalışanı Osman Demirhan’ı Tanıyor Musunuz (4)