Müslim Serbest yazdı

TFF 2.Lig Kırmızı Grup'ta yer alan temsilcimiz İnegölspor, 2023-2024 sezonunun yirmisekizinci haftasında deplasmanda karşılaştığı Sarıyer ile 0-0 golsüz berabere kaldı.

    22 Ekim 2023 tarihinden bu yana deplasman galibiyeti hasretini dindiremeyen temsilcimiz İnegölspor, Sarıyer deplasmanına hem bu hasretini gidermek hem de play-off umutlarını daha da yukarıya çekmek için gitmişti.

    Buna karşın rakip Sarıyer ise zor günler geçirdiği için ara transfer döneminde takıma katılan yeni  oyuncularla birlikte temsilcimiz İnegölspor'u yenerek bu zor günleri atlatmak istiyordu.

   Yusuf Ziya Öniş Stadında oynanan maçın ilk yarısına ev sahibi Sarıyer'in vuruşu ile başlandı.

 Maçın ilk dakikalarından itibaren ev sahibi Sarıyer İnegölspor kalesine yüklenerek gol aradı. Fakat temsilcimiz daha sonra rakibinin gardını ve etkisini düşürerek pozisyonlar buldu.

 İlk yarıda ev sahibi Sarıyer Saruhan Fındıkçı ve Taha Dönmez'le; temsilcimiz İnegölspor ise Serhat Baştan ile bulduğu pozisyonlardan yararlanamadı.

Serhat Baştan'ın 38.dakikada attığı gol orta hakem Adem Cinek tarafından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. İlk yarı 0-0 tamamlandı.

    Maçın ikinci yarısına her iki takım da gol arayışlarıyla başladı. Sarıyer Saruhan Fındıkçı ile, temsilcimiz İnegölspor ise Uğur Utlu, Ömer Gür ve Serhat Baştan ile bulduğu pozisyonlardan yararlanamadı.

Maçın 79.dakikasında  Serhat Baştan'ın ceza sahası içinde düşürüldüğü pozisyonu orta hakem devam ettirdi. Maçın uzatma dakikalarında da her iki taraf gol atamayınca müsabaka da başladığı gibi 0-0 berabere sonuçlanmış oldu.

    Evet, temsilcimiz deplasmandaki bu beraberlikle puanını 37'ye yükselterek 9.sıraya yerleşti. Fakat play-off içerisinde yer alan veya yakın duran takımların hemen hepsinin haftayı mağlubiyetle kapatmaları karşısında bu 1 puan neye yaradı?

Pek de bir şeye yaramadı.

Halbuki yaklaşık 250 civarında İnegölspor taraftarının 90 dakika desteklediği temsilcimizin Sarıyer karşısında alacağı  bir galibiyette 5.sıradaki Isparta 32 Spor'a 7, 6.sıradaki İskenderunspor A.Ş.'ye 6 puan yaklaşılacaktı.

Üstelik Isparta 32 Spor'un 1 maçı da fazla bulunuyor. Dolayısıyla bu fark 3 puan olarak düşünülebilir.

 Play-off hattında 6.sıradaki İskenderunspor A.Ş. ile aramızdaki 8 puanlık fark, kalan 10 maça taşındı.

   Önümüzdeki Çarşamba günü saat 14.00'te kendi sahamızda Düzce Cam Düzcespor ile karşılaşacak olan İnegölsporumuza başarılar diliyorum.