İnegöl'de Cerrah Mahallesi’nden başlayarak Süle, Turgutalp, Elmacayır ve Fevziye mahallelerine ulaşım sağlayan yolda yaklaşık 1 yıldır devam eden çalışmaların tamamlanmaması vatandaşların tepkisine neden oldu. Bölge halkı, yoğun kullanılan güzergâhın asfaltlanarak güvenli ve konforlu hale getirilmesini talep etti.

İnegöl’de 5 Mahalleyi Bağlayan Stabilize Yol Tepki Çekti (3)

Yolun büyük bölümü stabilize halde

Cerrah Mahallesi ile dört kırsal mahalleyi birbirine bağlayan güzergâhın büyük bölümü, devam eden çalışmalar nedeniyle stabilize olarak kullanılıyor. Bozuk zemin, çukurlar ve yoğun toz sürücülere ulaşımda güçlük yaşatıyor.

Vatandaşlar, yol koşulları nedeniyle araçlarda zaman zaman hasar oluştuğunu da belirtiyor. Özellikle günlük ulaşımda bu güzergâhı kullanan bölge sakinleri, çalışmaların uzamasından şikâyet ediyor.

Yazın toz, kışın çamur sorunu

Mahalle sakinleri, yaz aylarında araçların geçişiyle yoğun toz oluştuğunu ifade ediyor. Yağışlı dönemlerde ise yolun çamurla kaplanması nedeniyle ulaşımın daha da zorlaştığı belirtiliyor.

Bölge halkı, yaklaşık 1 yıldır süren mağduriyetin artık sona ermesini istiyor. Vatandaşlar, yolun mevcut haliyle hem sürüş güvenliğini hem de ulaşım konforunu olumsuz etkilediğini dile getiriyor.

İnegöl’de 5 Mahalleyi Bağlayan Stabilize Yol Tepki Çekti (2)

Asfaltlama çalışmalarının tamamlanması istendi

Cerrah, Süle, Turgutalp, Elmacayır ve Fevziye mahallelerini birbirine bağlayan güzergahtaki çalışmaların bir an önce bitirilmesi talep edildi. Vatandaşlar, asfaltlama işleminin tamamlanmasıyla ulaşımın daha güvenli ve düzenli hale geleceğini belirtti.

Bölge sakinleri, yetkili kurumlardan çalışmaların takvimine ilişkin açıklama yapılmasını ve yolun kısa sürede kullanıma uygun hale getirilmesini bekliyor.

Muhabir: Samet Karabacakoğlu