İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

ABDULLAH TATAROĞLU: 20 Nisan 1962 İnegöl Hamidiye (Gazelli) Köyü doğumludur. İlkokulu köyünde okudu, İnegöl’de başladığı İmam-Hatip eğitimini Bursa İmam-Hatip Lisesi mezunu olarak tamamladı. Erzurum Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunudur. Edebiyat öğretmeni olarak Yozgat ve Konya’da görev yaptı.  Konya’da Meram Fen Lisesi Edebiyat Öğretmenliği döneminde Selçuk Üniversitesinde 16. yüzyıl şairlerinden Muhiti üzerine yüksek lisansını yaptı. Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı ile ilgili makale ve piyesleri vardır. Daha sonra Ankara, Konya, İnegöl ve Sakarya’da özel okullarda okul müdürlüğü, kurucu müdürlük ve genel müdürlük gibi görevler yaparak hayatını sürdürdü.

Kitap : Batum’dan Bursa’ya Bir Göç’ün Hikayesi (2007), İnegöl’de Bir Gönül Sultanı Kasım Efendi (2008), Bitmeyen Hasret, Gürcü Kızı Yahut İntikam (2015-Çeviri)

ARSLAN TAŞHAN: İnegöl Belediye Meclis Üyesi, esnaf. 04.02.1966 tarihi İnegöl Hasanpaşa Köyü doğumludur. İlkokul eğitimini Hasanpaşa Köyü’nde, ortaokul ve lise eğitimini İnegöl İmam Hatip Lisesi’nde yaptı. Ticaret yaparak hayatını sürdürdü. Kuruluşundan itibaren AK Parti bünyesi içinde olmaya çalıştı. 2009-2014 yıllarını AK Parti Belediye Meclis Üyesi olarak geçirdi. 14 Aralık 2014 tarihli kongrede AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi seçildi. Sonrasında yürütme kurulu üyeliği görevine geldi.  İnegöl Zeki Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. İnegöl’de yaşamını sürdürmektedir.

Kaynakça : 10.10.2016 tarihi kendisi ile görüşüldü.

DİLARA BUKET TATAR: Araştırma görevlisi, 03 Şubat 1989 doğumludur. Babası Kürşat Tatar’ın askerlik mesleği gereği ilk ve orta öğrenimini ülkenin farklı şehirlerinde yaptı. Lisans eğitimini 2007-2011 yılları Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Bölümü’nde yaptı. Aynı yıl Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Sosyolojisi Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2011-2013 yılları yüksek lisans eğitimi yaptığı Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Bölümü’nde doktora çalışmalarını sürdürmektedir. 2013’te tamamladığı yüksek lisans tezini 2014 yılında kitap olarak yayınlamıştır.

Kitap : Mülkiyet ve Fikri Mülkiyetin Felsefi Temelleri (2014)

KAYNAK:1299’DAN GÜNÜMÜZE 1299 İNEGÖLLÜ-TURHAN ŞAHİN