Turhan Şahin'in Genç Gazete'de yayımlanan köşe yazısı.

İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

YRD.DOÇ.DR.MUSTAFA ÇETİNASLAN: Öğretim görevlisi 08.05.1980 tarihinde Bursa’da doğdu. İnegöl Cumhuriyet İlkokulu, İnegöl İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi mezunudur. Lisans eğitimini 1998-2002 yılları Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi  Sanat Tarihi  Bölümü’nde yaptı. “İnegöl İshak Paşa Külliyesi” konulu mezuniyet çalışması ile bölüm birincisi oldu. Aynı yıl Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde lisansüstü eğitime ve mezun olduğu Sanat Tarihi Bölümü’nde Türk-İslam Sanatları Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2005 yılında “Konya Camilerinde Mahfiller” konulu yüksek lisans tezini ve 2012 yılında “Osmanlı Camilerinde Hünkar Mahfilleri” konulu doktora tezini tamamladı. 2015 yılından itibaren aynı bölümde Türk Dünyası ve Ortaçağ Kültürleri Anabilim Dalı’nda yardımcı doçent kadrosunda görev yapmaktadır. Lisans düzeyinde Sanat Tarihine Giriş, Osmanlıca, Epigrafi, Minyatür, Bizans Sanatı, Osmanlı Plastik Sanatları konularında; yüksek lisans ve doktora düzeyinde  Ortaçağ Kitabeleri ve Mezar Taşları, Osmanlı Camilerinde Yazı ve Süsleme Programı ile Osmanlı Camilerinde Mekan Gelişimi konulu dersler vermektedir. TTK tarafından desteklenen Tüsoklar Konya Projesi, Tübitak destekli Konya Köprüleri ve su değirmenleri Projesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen Hasankeyf Kurtarma Kazısı, Konya Kitabe, Mezar Taşları ve Sandukaları konulu yüzey araştırması, Antik Çağ’da Aksaray konulu yüzey araştırması ve Anamurium Antik Kenti Tespit ve Belgeleme Çalışmaları gibi çeşitli bilimsel çalışmalar içerisinde yer almıştır. Ulusal ve uluslararası düzeyde çeşitli ansiklopedi  maddeleri, bildirileri ve özgün araştırma makaleleri bulunan Çetinaslan’ın yayınlanmış iki kitabı bulunmaktadır.İnegöl Hamamlarını ve Konya Mezar Taşlarını konu alan kitapları ise yayın aşamasındadır. Osmanlı Sanatı ve Mezartaşı incelemeleri konusunda çalışmaktadır. Konya Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nde yardımcı doçent olarak görev yapmaktadır. Aynı bölümde 2015 yılından itibaren Bölüm Başkan Yardımcısı ve 2016 yılından itibaren de Türk Dünyası ve Ortaçağ Kültürleri Arkeolojisi Anabilim Dalı Bölüm Başkanlığı görevlerini yürütmektedir. Kitap : Taşların Dili-İnegöl Mezarlıkları ve Mezar Taşları(2014), Mahfil-i Hümayun-Osmanlı Camilerinde Hünkar Mahfilleri(2015) Kaynakça : 17.02.2017 tarihi kendisi ile görüşüldü

MEHMET ÇETİN: Atletizm antrenörü, beden eğitimi öğretmeni. 1976 yılı Mersin doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Mersin’de yaptı. Mersin Üniversitesi  BESYO Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunudur. 2006 yılında ilk görev yeri İnegöl’dür. İlçemizde Kız Meslek Lisesi ve İnegöl Spor Liseleri’nde beden eğitimi öğretmeni olarak görev yaptı. Osmaniye ve Yıldırım Belediyeleri Jimnastik Spor Kulübü Atletizm Antrenörlüğü görevinde bulundu. İlçemize geldiği günden itibaren yaptığı çalışmalar, yetiştirdiği sporcular ile köklü bir atletizm altyapısı oluşmasını sağladı. Azime Alan, Yunus Emre Akkuş,  Hayrünnisa Kapar  gibi uluslararası yarışmalarda yer alan sporcuların antrenörüdür. Yönetimindeki sporcular bireysel olarak ve takım halinde; il ve ülke düzeyinde birçok başarılı sonucun sahibi oldular.

İSMAİL ÇETİNKAYA: İnegöl Belediye Meclis Üyesi, esnaf. 1954 yılı İnegöl doğumludur. Endüstriyel fırça imalatı yaparak hayatını sürdürmüştür. 27 Mart 1994 Yerel Seçimleri’nde Doğruyol Partisi İnegöl Belediyesi Meclis üyesi seçilmiştir. Belediye meclis üyeliği görevi sürerken 05 Şubat 1996 tarihinde bir trafik kazası geçirdi ve hayatını kaybetti. Vefatı toplumun her kesiminde üzüntü ile karşılandı. Adı İnegöl Belediye Meclisi tarafından İsmail Çetinkaya’nın de ikamet ettiği Kemalpaşa Mahallesinde yeni oluşan bir caddeye verildi. Böylece isminin vefat sonrası bir caddede yaşatılması sağlanmış oldu.  Kaynakça : 15.06.2016 Kardeşi Sadık Çetinkaya ile görüşüldü.

KAYNAK:1299’DAN GÜNÜMÜZE 1299 İNEGÖLLÜ-TURHAN ŞAHİN