İnegöl Belediye Başkanlarını ve hizmetlerini özet bilgilerle paylaşmaya devam ediyoruz:
29 – Muhittin TANOĞLU (1984 -1989)
*Ahmet Akyollu Caddesi
*Eski Otogar’ın İnşaası
Muhittin Tanoğlu döneminde yaptırılan İnegöl Belediyesi Terminali o günün
şartlarına göre İnegöl halkına önemli hizmette bulundu. Fakat terminalin; günümüz ihtiyaçlarını karşılamaktan uzaklaşması ve o bölgenin daha rantabıl kullanılması amacıyla 19 Nisan 2008 tarihinde 16 dönüm alan üzerine 2 milyon TL ‘ye mal edilerek hizmete açılmıştır.
Otobüs peronları, otoparkları, bilet satış istasyonları, yolcu bekleme ve dinlenme salonları ve otogar yönetim odalarıyla artık modern görünümüne kavuşmuştur.
*Perşembe Pazarı ve Hal Binası’nın (AVM’nin alanı içerisindeki) kurulması
Şehrin görünümüne ve işlerliğine olumsuz etki eden ve Perşembe günleri garaj mevkiinde kurulmakta olan 22 yıllık mevcut pazaryeri 3 Temmuz 2008 tarihinden itibaren yeni modern kapalı pazaryerinde İnegöllülere hizmet vermeye başladı.
31 Aralık 2014 tarihinde yoğun kar yağışı nedeniyle bir çökme yaşanan bu
yerde daha modern bir pazaryeri yapmak için Bursa Büyükşehir Belediyesi ile çalışmalara başlanmıştır.
Ekim 2015’te temelinin attıldığı, ön tarafta bulunan 13 bin metrekareden oluşan ana pazar alanımızı Büyükşehir Belediyesi, Aralık 2015’te temelini attığımız Köylü Pazarı ve Katlı Otopark alanının yapımını ise
İnegöl Belediyesi üstlenmiştir. Yakın bir zamanda Ana Pazar alanı olan Merpa ile Köylü Pazar yeri ve Katlı Otoparkın açılışı gerçekleştirilecektir.
Eski perşembe pazaryerinin olduğu alanda İnegöl Belediyesi’nin 3 Haziran 2011 tarihinde hayata geçirdiği en prestijli projelerinin başında gelen
İnegöl Alışveriş ve Yaşam Merkezi (İnegöl AVM) Türkiye’nin en büyük meydanlı açık alışveriş merkezidir.
Eski hal binasının işlevini kaybetmesi üzerine 27 Temmuz 2006 tarihinde 1 Milyon 400 bin TL’ye mal olan 6 bin metrekare kapalı mekan olmak üzere toplamda 17.500 metrekare alan üzerine kurulan 24 dükkandan oluşan modern Hal ve Tahıl Binasını hizmete açılmıştır.
*Festivalin ve Mobilya Fuarının başlatılması
Cumhuriyet’in kurulmasından sonra İnegöl’ün Kurtuluş Günü olan 6 Eylül
günlerinde kurtuluş törenleri, değişik mesire yerlerinde yöresel eğlenceler,
deve güreşleri ile 1980’li yıllara kadar her yıl eylül aylarında panayır etkinlikleri yapılırdı. 1988 yılında Belediye Başkanı Muhittin TANOĞLU’nun öncülüğünde mayıs ayında Bahar Şenlikleri adıyla kültürel bir organizasyonla birlikte Mobilya Fuarları da başladı.1989 yılında Belediye Başkanı Cemal ARIK’la birlikte 6 Eylül Kurtuluş Günü’nü de içine alan Kurtuluş Şenlikleri ve Mobilya Fuarı devam etti.
1990’lı yıllarda Belediye Başkanı Merhum Hikmet ŞAHİN döneminde Kurtuluş Şenlikleri ve Fuar Organizasyonları birbirinden ayrılarak devam
etmiştir. İnegöl’de mobilya fuarlarının vizyonu bu dönemde ortaya konmuş ve yeni bir ufuk çizilmiştir.
2004 yılında Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ Kurtuluş Şenliklerini daha uzun tutarak Uluslararası Festival haline dönüştürdü.
2006 yılında Uluslararası Kültür Sanat Festivali ile Kurtuluş Şenlikleri iki ayrı organizasyon olarak düzenlenmeye başlandı. Ayrıca 2010 yılından itibaren festival bünyesinde “Uluslararası Altın Mobilya Halk Dansları” yarışması düzenlenmektedir.
Sunum: Alinur Aktaş
Uluslararası İnegöl Tarihi ve Kültürü Sempozyumu-1