Tesla'nın Togg ile yakın günlerde piyasaya girmesi akıllarda böyle bir soru işareti bıraktı.

Tesla’nın söylentilerdeki gibi Togg ön siparişlerinden hemen sonra piyasaya girmesi Togg’a gövde gösterisi yapmak için değildi. Zaten geçtiğimiz yıllarda bile bunun için altyapısı hazır olan Tesla ilk defa araç üreteceğimiz için nezaketen önce Togg’un ön sipariş almasını bekledi. Bunun Tesla CEO'su Elon Musk ile R.T. Erdoğan’ın aralarının iyi olmasıyla ilgili olduğunu düşünüyorum. Kim bilir belki de son görüşmelerinde böyle bir ricada bulunulmuş bile olabilir. Yani sosyal medya da boş boş, yalan yanlış Vatan Millet edebiyatı yapıp takipçi kasan güruhun dediği gibi “Zındık dıj güjler Erdoğan’ın yaptığı arabayı altetmek için Elon Musk’u salmış” değil. :) 

   Ayrıca rakip olması için yakın fiyatlarla piyasaya girmesi gerekirken ikisinin arasında önemli bir fiyat farkı var. Fiyat/Performans açısından incelediğimizde de Togg, kullanıcılar açısından daha cazip gözüküyor. Nitekim Tesla ve Togg'un ön sipariş adetlerine baktığımızda bu sözümün doğruluğunu görebilirsiniz.

     Maddiyatı bir kenara bırakıp konuşacak olursak, yerli bir araç üretilmişken Milli duyguları had safhada olan Türkiye halkı, yıllar önce önüne siyasi setler çekilmiş Devrim Otomobili'mizin halifesi olan Togg'u Tesla'ya tercih edecektir. Çevremde parası olmadığı halde borç bulur alırım çıkarsa diyerek ön sipariş vermiş birçok insanla karşılaşmam da bunun bir göstergesi.