Abdülvasih Duran'ın köşe yazısı.

             Son zamanlarda maçlarda “Hükümet İstifa” sloganları moda olmaya başladı.Bu slogan aklını verenlere evvelen şunu hatırlatalım.Hükümet istifa etse bile seçime kadar zaten yine göreve devam etmek durumundadır.Yani demek istemem o ki istifa etse de etmese de zaten şunun burasında seçime 2 ay kalmıştır.İki ay için bu kadar bağırıp çağırmaya değer mi?

            Slogan atanlar ve bunlara akıl verenler de çok iyi biliyorlar ki mesele bu 2 ay için değildir.Hani adamın biri (M.ALİ Alabora) demişti ya “Arkadaş!Mesele ağaç meselesi değildir.Hala anlamadın mı?”.Bu sloganların da amacı “Arkadaş!Mesele 2 ay meselesi değil.Hala anlamadın mı?”.

            Öyleyse mesele nedir? Slogan atanlar ve  akıl hocaları şunu anladılar ki bu seçimi de kesinlikle kaybedecekler.Mesele, ortalığı birbirine katıp belki bulanık suda balık avlayabilirmiyiz meselesidir.

             Yalnız bu slogan atanların ve akıl hocalarının unuttukları çok önemli bir husus vardır.

Birkaç çığırtkanın attığı sloganlara karşılık “Buyurun kardeşim.İstifa ediyorum ve gidiyorum” diyen korkak bir kişi yoktur karşılarında.Unutmasınlar ki karşılarında  Kasımpaşalı bir Delikanlı vardır.Hani O delikanlı Gezi olaylarında bu Gezi zekalılara ne demişti:”Ayaklar ne zaman baş oldu?”  sözünü unuttular mı?

           Ayrıca  O delikanlı ile girdikleri bütün mücadelelerde hep nakavt olduklarını da unutmasınlar

-Gezi olaylarında nakavt oldular,

-17,25 Aralık yargı darbesinde  nakavt oldular,

-Ve final maçında 15 Temmuzda bütün şürekaları ile nakavt olup bir daha kalkamadılar.

          Peki bunların gayesi nedir? Hiç bir zaman demokratik yolla (sandık ile) iktidara gelemeyenler bugüne kadar demokrasi dışı (darbelerle) iktidara gelmeye çalıştılar.Bu yollarla  geldiklerinde bile hep yüzlerine  gözlerine bulaştırdılar.Ama Reis 21 yıldır Allah’ın izniyle vatanına ve milletine hizmet ediyor ve hizmet etmeye de inşallah devam edecektir.

          Reisi sevenlerin gönlünde  21 yıl daha hizmet etmesi temennisi vardır.Bugün milyonlarca kişi Reis için “Allah’ım ömrümden al O’na ver” duasını içtenlikle yapmaktadır.

          Bizi asıl özen bu slogan atanlar değildir.Bunlarla hareket eden sözde eski mücahitlerin tavırlarıdır.Hani ormandaki ağaçlar baltadan şikayet ederken ağaçlardan biri demiş ki” Arkadaşlar!Unutmayın ki o baltanın sapı bizden.Balta o saptan güç alarak bizi kesiyor.”

          Bildiğiniz gibi bir “Benzemezler ittifakı” vardır.Bu gurupta yer alan siyasi partilerin hiç birinin fikir   ve mefkure ortaklığı yoktur.Tek ortak noktaları  Erdoğan düşmanlığıdır.Plan ve programları olmayan bol keseden atan ve tek gayeleri Erdoğan gitsin de ne olursa olsun üzerine kurulmuş bir ittifaktır.

       Benzemezler İttifakının Erdoğan sonrası için hiçbir ciddi planları yoktur. Erdoğan’ı devirelim da ondan sonra düşünürüz, misali amaç ve gayesi olmayan bir kuru kalabalık.

        Yalnız üzücü olan şu ki bu Benzemezler İttifakının içinde  geçmişte çok zülüm görmüş hakları kısıtlanmış,başörtüleri yasaklanmış,partileri kapatılmış,ticaretleri bile engellenmiş çocuklarının okuduğu İmam Hatipler kapatılmış insanlar da vardır.Ne hazin bir durumdur  ki Erdoğan düşmanlığı bu insanları  bütün bu acıları yaşatanlarla beraber hareket ettirecek hale getirmiştir.

         Oysa Kur’an bizden kindar değil dindar olmamızı ister.Ve Kur’an bize hislerimizle,öfkemizle değil aklımızla hareket etmemizi ister.Kur’an bizden şahsi menfaatimizi değil, ümmetin ve ülkenin menfaatini ön plana almamızı ister.Ve kuran bize bir topluluğa karşı olan öfkemizin bize adaletsizliğe sevk etmememizi  ister:” Ey iman edenler! Allah için hakkı titizlikle ayakta tutan, adalet ile şahitlik eden kimseler olun. Bir topluma olan kininiz, sakın ha sizi adaletsizliğe itmesin. Âdil olun. Bu, Allah’a karşı

gelmekten sakınmaya daha yakındır. Allah’a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah, yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.”(Maide,8).

        Bu Benzemezler gurubu içerisindeki küçük bir gurup-ki bir zamanlar aynı kökten gelmişlerdi- ne hikmetse en çok DEĞİŞTİRMEYE meraklı gurup haline geldi.Oysa bu oluşum bilmesi gerekir ki bugün kendilerini alkışlayanlar geçmişte kendilerini adam yerine koymamışlardı.Bugün bu oluşuma övgüler yağdıranlar geçmişte neler söylediklerine baksınlar.Oysa “Müslüman ferasetli olmalıdır”.Çünkü öyle  buyuruyor Sevgili Resul (sav).