Mehmet Arif Selim'in yazısı

Tarihi bir dönemeçte dünya. İblisspor dünyaya yön verip uçuruma mı gideceğiz, iyiler tarafı yön verip selamete mi ereceğiz zaman gösterecek. Şu an maç ortada...

Böyle önemli zamanlarda kırılma anları vardır, milletler için ve dünya geneli için. Örneğin 1.Dünya Savaşı öncesi itilaf ve ittifak devletleri şeklindeki gruplaşma,  tüm dünya için bir dönüm noktasıydı. Savaşa giden süreçte Osmanlı'da Abdülhamid'in kurgu bir 31 Mart İsyanı bahanesiyle tahttan indirilmesi ve yönetimin buyük oranda İttihat Terakki'nin eline gećmesi ise, bizim milletimiz açısından bir dönüm nokyasıydı.

Unutmayalım ki; Dünya için dönemeçleri geçmek onlarca yıllık zaman dilimlerinde mümkün olur. İkinci dünya savaşı 1939'da fiilen başladı fakat, savaşa gidişatın baslaması 1920'lerin sonudur örneğin. Hatta 1918'de 1.Dünya Savaşı bitipte, galip devletler, basta Almanya olmak üzere mağlup devletlere hayat hakkı tanımayan antlasmalar imzalatınca aslında yeni bir savaşın fitili ateşlenmişti zaten. Bu ateşe benzin döken Hitler gibi figüranlar ortaya çıkınca, artık geri dönülmez bir noktaya gelinmişti.

Günümüzün soykırımcı Hitler'i olan Netenyahu'nun İsrail'i ve o katilleri kendi stratejik ve teolojik amaçlarıyla kullanan asıl katil Amerika Birleşik Şeytanları vede diğer  yancıları; dünyanın her yerinde savaşlar ve çatışmalar kurgulayarak dünyayı bir uçuruma surüklemek istiyorlar.

Çözüme kavuşturulamayan her sorun, yeni bir çatışma alanı olmaya başlar ve kandan beslenen emperyalist vampirlere yeni fırsatlar sunar. Sorunları kurgulamak veya var olan sorunları çözümsüz hale getirip birer çatışmaya ve ardından kurgulanmış savaşlara çevirmek, İblisspor'un taktiğidir. Ve dikkat edilirse, son dönemde sorunlar çözülmesin diye büyük bir çaba var.

Mesela yaklaşık 70 yıldır çözülüyor mu Filistin sorunu? Altı aydır utanç verici ve aşağılık bir katliam var Gazze'de, 34 bin insan katletti katil İsrail, dünyanın anlı şanlı ülkelerinin ve sözümona uluslararası kuruluşlarının ciddi bir çabası var mı çözüme dair?

Rusya Kırım'ı işgal edeli on yıl oldu, aralarındaki savas başlayalı ise iki yılıvgeçti, var mı sorunu çözmeye yönelik bir çaba? Olmadığı gibi, savaş dahada uzasın diye ABD ve diğer emperyalist devletler sürekli Ukrayna'ya silah ve de "gaz" veriyor. Zaten Zelinskibl denen komedyeni, turuncu dedikleri devrimle, yani sokak eylemleriyle Ukrayna'nın başına getiren bu emperyalist ler değil miydi? Sonrada onu kullanıp, Rusya'yı da kışkırtıp veya el altından Rusya ile de iş tutup bu savaş ateşini onlar yakmadı mı?

Sorun çıkarmak, sorunları çözümsüz bırakıp çatışmaya çevirmek, çatışmaları savaşa dömüştürmek ve böylece stratejik, teolojik ve emperyalist amaçlarını gerçekleştirmeye çalışmak dünyayı bir dönemece sürükledi.

Bu kan emicilere dur demek, insanlık için bir zarurettir. Aksi halde kıyamete sürüklenen dünyada yangın yerine dönmeyen hiçbir yer kalmayacaktır. Boş beş ve asıl planları görmeyelim diye kurgulanan suni gündemlere takılmadan, dünyada ne olup bittigine odaklanıp buna göre stratejiler geliştirmeliyiz. Tum şeytanlar nasıl ki birlikte hareket ediyor; aynı şekilde tüm İslam dünyası, Türk dünyası ve insanlık vicdanına sahip olan tüm devletler birlik olmalıdır. Bizler de bireyler olarak bu birliktelik ruhuna hizmet etmeliyiz. Belki bu şekilde dünyamızı bu dönemeçten sağ salim kurtarabiliriz.

MEHMET ARİF SELİM