Mehmet Arif Selim yazdı

Dünyada sistem denen birşey olmadığını düşünürdüm. Dünyada var olan şey; emperyalist ve siyonist bir sistemsizlik, adaletsizlik, kan emicilikten ibaretti benim nazarımda. Güçlünün zayıfı ezdiği hayvani bir düzenin varlığı 115 gündür Gazze'de yaşananlarla gün gibi aşikar hale geldi.

Batı emperylaizminin insanlık, adalet, insan hakları, eşitlik, özgürlük, çocuk hakları, kadın hakları, uluslararası hukuk gibi  değerleri umursamadığını ve bu kavramları, kanlı suratını gizlemek için maske yaptığını hep dillendirdim. Bu hakikate tarihi süreçte verilecek yüzlerce örnek vardı çünkü.

Şimdi gelinen noktada, Gazze'de aylardır yasananlara baktığımızda, yukarda zikrettiğim olguların yadsınamaz bir gerçek olduğu net şekilde ortaya çıkmış durumda.

Kayıplar ve enkaz altında kalanlar hariç, 26 bin insan katledildi Gazze'de. Yaklaşık 65 bin yaralı var, geride kalanların ise hiç bir hakları hukukları yok vede açlıktan ölmek üzere olan yüz binlerce insan var.

İnsanlığın, vicdanın ölümüne şahit oluyoruz Gazze'de. Kapitalistlerin menfaati ilahlaştıran anlayışları doğrultusunda, çıkarların çocukların ve diğer masumların canından daha kıymetli olduğu bir dünya var karşımızda.

Müslüman cografya ise güçsüz ve sessiz. Daha vahimi ise adımız Müslüman olsada, olaylara İslami kimliğimizle değil, Batıl'ın ve Batı'nın anlayışıyla bakıyoruz. Günlük çıkarlarımız, zihinsel konforumuz ve dünyalık kaygılarımız tüm insani ve İslami hassasiyetlerimizi köreltmiş durumda.

Oysa Gazze'de yaşananlar insani açıdan ve "Muhakkakki Müslümanlar kardeştir" anlayışının gereği olarak, kardeşlik hukuku açısından bizi ilgilendirmektedir.

Müslümanın bakış açısını İslamiyet belirliyorsa yaklaşımımız bunun dışında bir yaklaşım olamaz.

Katil İsrail'in aleyhine, Güney Afrika tarafından yapılan başvuru neticesinde, uluslararası mahkemece; İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığına dair yeterinece güçlü kanıtlar olduğuna hükmedilmesi azda olsa bir umut ışığı yaktı. Egemen güçler ve egemen güçlerin egemeni olan siyonistler devreye girip, mahkemeden İsrail'i durduracak nihai bir kararın çıkmasını engelleyebilirler.

 Fakat sonuç böylede olsa, İsrail'in soykırım yaptığının ilanı anlamına gelen bu gelişme, azıcıkta olsa ve geç de olsa insanlık adına bir umut doğurdu. En azından katil İsrail'in katilliği, 'terörle savaşıyorum' yalanı tescillenmiş oldu.

Mahkemeye başvuruyu yapan Güney Afrika'daki insanlar, zamanında kendilerine karşı katliam yapanlara silahları veren İsrail'den, bir bakıma intikamını aldı.

Katil İsrail'in yetmiş yıldır yaptığı katliamlara karşı, umarım ve dilerim ki Müslüman Dünya da bir gün intikamını alır.

Emperyalist ve Siyonist SİSleri içinde kalan dünya sistemi, inşallah bu iblisî sislerden kurtulup,  adaletle ve hukuk nizamıyla yeniden tesis edilecektir.

Bunun için öncelikle, yasananlardan ders alıp, ümmet bilinciyle İslam Birliği'nin kurulması şarttır.

İnsani vicdana sahip olup mazlumlara destek olan herkese selam olsun.

Gazze'ye selam olsun.

Zafer Gazze'nin ve Filistin'in olsun.