Mehmet Arif Selim'in köşe yazısı

Yanlış biliyormuşuz, şehir efsanesiymiş, haksızlık etmişiz;

Kırk yıldır bu ülkeyi bölmeye çalısan, kırk bin insanımızın ölümüne neden olan PKK terör örgütü değilmiş. İyice bi anladık ki;Demokrat, özgürlükçü bir yapıymış bu PKK.

Kırk yıl milleti kandırıp devlete çöreklenen, pek çok kez ihanet eden, yabancı istihbarat teşkilatlarının taşeronluğunu yapan, milyonlarca insanımızın hakkını yiyen, 15 Temmuz darbe girişimiyle ülkeyi bölmeye çalışan FETÖ de bir hain örgüt değilmiş. Zaten bu ülkeye hizmet ettiği için batılı ülkeler onlara kucak açmışmış meğersem. Biz ne kadar cahilmişiz ki yanlış anlamışız FETÖ'yü. İyice anladık ki; FETÖ bir terör örgütü değil bu ülkeyi sevenler topluluğu ve demokrasi havarisiymiş. Derhal hapisteki örgütçüler çıkarılmalı, yurt dışına kaçan örgütçüler geri getirilmeli ve ülke bu FETÖ'ye teslim edilmelidir. İyi anladık, iyice anladık.

İyice anladık, akıllandık; Batılı büyük devletlerin sözünü dinlemeyip yanlış yapmışız, onların her politikasına evet dememiz gerekir, yoksa bizi döverler.

Mesela...Suriye ve Irak'tan askerimiz çekilmeli. Oralardaki teröristler rahat bırakılmalı, zaten onlar terörist değildir,  özgürlük sevdalısıdır. ABD ve batının; 1.Körfez Savaşından beri yani 30 yıldır Suriye ve Irak'ın kuzeyinde kurmaya çalıştığı Terör Devleti'ne izin vermeliyiz. Hazır vermişken, bu yeni devlete doğu bölgelerimizden toprak da vermeliyiz. Doğrudan toprak vermeyi millete izah edemezsek, önce özerklik verir sonra toprak vermeliyiz. Bunu da iyice anladık.

Libya'dan da elimizi çekmeliyiz, Libya ile yaptığımız münhasır ekonomik bölge anlaşmasından vazgeçmeliyiz ki, Akdeniz'deki doğalgaz kaynaklarına batılı şirketler ve Yunanistan rahatça çöksün. Ayıp olmasın batılı dostlarımıza. Bunuda iyice anladık.

Anladığımız daha çok sey var. Mesela nerde Türk yada Müslüman görürsek uzak durmalı, batılı aşklarımızı kıskandırıp kızdırmamalıyız. Ve mesela; Azerbaycan'ı değil Ermenistan'ı desteklemeliyiz. Ve mesela Türk Devletler Teşkilatı'nı derhal feshetmeli, batılı aşklarımızın gönlünü fethetmek için Türk Düşmanı Devletler Teşkilatı diye bir yapı oluşturmalıyız. Evet evet, kesinlikle böyle yapmalıyız, anladık. Çok şey anlıyoruz zamanla, bakalım yasadıkça daha neler öğreneceğiz.

Anlamaya devam.Dinmiş, aile kurumuymuş, ahlakmış; bunlar boş şeylermiş anladık. Önemli olan LGBT'lilerinin haklarıymış. Verin LGBt'lilere haklarını bak ülke nasıl güllük gülistanlık oluyormuş.

Yüz yıldır yanlış yapıyoruz ekonomik kalkınmayı sağlamak için, anladık iyice. Git IMF'ye, git emperyalist devletlere al borcu ve gel burda harca. Yok yenilenebilir enerjiymiş, yok efendim rüzgar enerjisi, güneş enerjisiymiş, yok nükleer enerjiymiş, yok enerjide bağımsız olmakmış boş işlermiş bunlar. Al batıdan parayı, git o parayla enerji satın al, olay bu kadar basitmiş, yeni anladık.

Onlarca yıldır batılı şirketlerin petrol ve doğalgaz yok dediği yerlerde petrol ve doğalgaz buluyoruz, ayıp ediyoruz. Bulduğumuz petrol ve doğalgazın değeri en az 500 milyar dolarmış. Ne gereği var bu kadar uğraşmanın, zaten batılılar bize 300- 500 milyar dolar vereceklerdi babalarının hayrına. Ekonomik sorunları çözmenin yolu batıdan dolar getirmemiş,  bunu nasıl anlamamışız, hayret. Anladık, geçte olsa anladık.

Uçak yap, helikopter yap, gemi yap, füze yap, araba yap, yol yap, tünel yap, havaalanı yap, füze yap, İHA yap, SİHA yap. Bu nedir ya, hangi çağda yaşıyoruz? Böyle çağdışı işlerle uğraşmaya da gerek yokmuş ki, aşkımız batilılar yapıp bize veriyordu bunları zaten. Ne cahil, ne yobaz insanlarmışız ya, bu kadar basit şeyleri anlamamışız.

Bizi kimin yönetmesi gerektiğini de anlamamışız; yüz yıldır boşuna Cumhuriyet demişiz, boşuna milli egemenlik demişiz. Yap ABD büyükelçisini Cumhurbaşkanı, İngiliz ve Alman büyükelçileri de Cumhurbaşkanı yardımcısı yap. Bak nasıl şahlanıyor ülke. Apo Öcalan Milli Savunma Bakanı, Fetoş Gülen İçişleri Bakanı, bir ABD'li şirketin CEO'su Ekonomi Bakanı,  LGBT'li birisi Aile Bakanı, PKK teröristleri asker, FETÖ'den ihraç edilenleri de polis yap, bak bakalım ülke diye bir şey kalıyor mu? Afedersiniz yanlış yazdım, bak bakalım ülkede bir sorun kalıyor mu?

Çok şey anladık, çok şey gördük,  anlat anlat bitmez. Anladıklarımıza göre hareket edip tercihler yapacağız. Tercihlerimize göre bir gelecek yaşayacağız.

Her zaman her şeyin hayırlısı seninle olsun, daha nice 100.yılların olsun Türkiyem.