İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne gerçekleştirdiği bombalama, 850 kişinin hayatını kaybettiği gibi dünya genelinde büyük tepki toplarken, bu olayın yarattığı belirsizlik petrol piyasalarını da salladı. Brent petrolün fiyatındaki ani değişimler bu belirsizlikten etkilendi.

İsrail-Filistin Çatışmasının Piyasa Üzerindeki Etkisi

Çatışmanın Bölgeye Yayılma Endişesi

İsrail-Filistin arasındaki bu çatışmanın bölgeye yayılma ihtimali, petrol arzında olumsuz etkilere yol açabileceği endişeleriyle fiyatlar üzerinde dalgalanmalara neden oluyor.

Dörtlü Zirve İptal Edildi

Beyaz Saray, planlanan dörtlü zirvenin, Gazze'deki saldırının ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın 3 gün yas ilan etmesi sonucu "ortak karar" ile iptal edildiğini açıkladı. ABD Başkanı Joe Biden'ın zirvede Kral 2. Abdullah, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya gelmesi bekleniyordu.

Otobüs kent merkezindeki nehre uçtu 7 yolcu öldü Otobüs kent merkezindeki nehre uçtu 7 yolcu öldü

Ham Petrol Stoklarındaki Düşüş

Amerikan Petrol Enstitüsü, geçen hafta ülkenin ham petrol stoklarında beklenenden daha fazla bir düşüş olduğunu duyurdu. Piyasa beklentisi stokların 1 milyon 267 bin varil azalması yönündeyken, gerçekleşen azalış 4 milyon 383 bin varil olarak gerçekleşti.

Brent Petrolde Direnç ve Destek Analizi

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmaların teknik analizine göre, 92,11 ile 93,05 dolar arasında direnç bölgesi, 91,17 ile 90,23 dolar arasında ise destek bölgesi olarak izlenebilir.

Editör: Umut Gökdaş