Güvenlik Kameralarına Yakalandılar

İstanbul Bahçelievler'de 8 Mayıs’ta meydana gelen olayda, kimliği belirsiz iki kadın, öğle saatlerinde İsa Koşan’ın yaşadığı apartman dairesine girdi. Hırsızlar, içinde yaklaşık 1 milyon 500 bin lira değerinde altın ve nakit bulunan kasayı çalarak kayıplara karıştı.

Genç Gazete Hırsız Kadınlar Kapıyı Kitle (2)

Nasıl Oldu?

Olay, Komik Hasanefendi Sokak üzerindeki bir apartmanda gerçekleşti. İki kadından biri, apartmana girerken diğeri kapıda gözlemci olarak bekledi. Dairede kimsenin olmadığını fark eden hırsız, odaya girip dolaptan kasayı aldı. Kasayı çantaya koyarak hızla uzaklaştılar. Bu anlar çevredeki işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Genç Gazete Hırsız Kadınlar Kapıyı Kitle (1)

Mağdurun Anlattıkları

“Olay 8 Mayıs Çarşamba günü oldu. Çocuğumun aşısı olduğu için saat 13.30 gibi sağlık ocağına gittik. Daha sonra 15.30 gibi eve geldiğimizde odada dolabın kapısının açık olduğunu gördüm. Eşimin pantolonlarımı alıp ütülediğini düşündüm ama kasamızın olmadığını gördüm. Kamera kayıtlarından baktığımızda iki tane kadının eve girip 25 dakika içinde çıktığını ve gittiğini gördük. Kasa da onların elindeydi. Daha sonra karakola gittik. Polis ekipleri kamera kaydını aldılar. Bir yere dokunmamamızı istediler. Olay yeri inceleme ekipleri geldi. O gün kapıyı kilitlememiştik. Sağlık ocağına hızlı bir şekilde gideceğimiz için ve çocuk da ağlıyordu. Kapıyı açıp girmişler. Yaklaşık olarak 1 milyon 500 bine yakın zararım var. İçinde rahmetli annemden kalan altınlar, eşimin düğünde takılan setleri, çocuğumun altınları, paralar vardı. Manevi olarak da rahmetli annemin görüntüleri, eşim ile düğün görüntülerimiz, çocuğumuzun doğum videoları da kasanın içindeydi. Direkt kasayı alıp çıkmışlar” dedi.

Genç Gazete Hırsız Kadınlar Kapıyı Kitle (3)

Polis Ekipleri Araştırmada

Olayın ardından İsa Koşan, durumu polis ekiplerine bildirdi. Polisler, güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek hırsızları yakalamak için çalışma başlattı. Olay yeri inceleme ekipleri, apartmanda detaylı bir inceleme gerçekleştirdi. Hırsızların kimliklerinin belirlenmesi ve yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Bahçelievler’de gerçekleşen bu büyük soygun, mahallede tedirginlik yarattı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntüler, olayın ne kadar planlı ve profesyonelce gerçekleştirildiğini ortaya koydu.

Kaynak: İHA