Hidroelektrik santralinin su kanalına devrildi

Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde dün akşam saatlerinde korkunç bir kaza meydana geldi. Şebinkarahisar-Alucra kara yolunun Konak köyü Han mevkiinde, sürücüsü henüz belirlenemeyen bir otomobil kontrolden çıkarak hidroelektrik santralinin su kanalına devrildi. Bu kazada kaybolan 2 kişinin cansız bedenlerine, sabahın ilk ışıklarıyla başlatılan arama çalışmaları sonucunda ulaşıldı.

Genc Gazete Su Kanalına Uçan Araçta Kaybolan (1)

Din görevlisi yaralı olarak kurtarıldı

Arama çalışmaları, AFAD ve AKUT ekiplerinin yoğun çabalarıyla sürdü. Su kanalında yapılan aramalarda, din görevlisi olan Burhan Şengül ve Muammer Taşbaşı’nın cansız bedenleri bulundu. Kazanın ardından su kanalından yaralı olarak çıkarılan din görevlisi Hakan D. ise Giresun Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Genc Gazete Su Kanalına Uçan Araçta Kaybolan (2)

Su Kanalında Arama Kurtarma Çalışmaları

Arama çalışmalarının detaylarına dair açıklamalarda bulunan yetkililer, "Gece boyunca devam eden arama çalışmalarında, ekiplerimizin özverili çalışmaları sayesinde kaybolan iki kişiye ulaşıldı. Maalesef bu iki kişinin de hayatını kaybettiğini tespit ettik" şeklinde konuştu.

Genc Gazete Su Kanalına Uçan Araçta Kaybolan (4)

"Arama çalışmaları, AFAD ve AKUT ekiplerinin yoğun çabalarıyla sürdü. Su kanalında yapılan aramalarda, din görevlisi olan Burhan Şengül ve Muammer Taşbaşı’nın cansız bedenleri bulundu." - Yetkililer

Kaza ile ilgili soruşturma devam ederken, kazanın kesin nedeninin belirlenmesi için çalışmalar sürüyor. 

Kazanın meydana geldiği bölge, su kanalına yakın olması sebebiyle tehlikeli olarak nitelendiriliyor. Yetkililer, bu tür bölgelerde dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.

Genc Gazete Su Kanalına Uçan Araçta Kaybolan (5)

Kaynak: İHA