Sahte altın şebekesine ayar çekildi

Adana merkezli "Ayar-3" operasyonu, sahte altın üreten ve piyasaya süren bir şebekenin çökertilmesiyle sonuçlandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 13 şüpheliden 10'u tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gözaltına alınan diğer üç kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Genç Gazete Sahte Altin Cetesi Adana (5)

Sahte Altın Üretim Atölyesi Ele Geçirildi

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Adana İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyonlarda, sahte altın üreten bir atölye ele geçirildi. Atölyede bulunan sahte altınların piyasa değeri yaklaşık 50 milyon lira olarak belirlendi.

Genç Gazete Sahte Altin Cetesi Adana (3)

Ele Geçirilen Malzemeler

Operasyon sırasında atölyede yapılan aramalarda, 3 bin 646 çeyrek altın, 811 yarım altın, bin 614 tam altın ve 57 Reşat altın ele geçirildi. Ayrıca, 14 tam altın kalıbı, 13 yarım altın kalıbı, 10 çeyrek altın kalıbı ve 10 altın kalıplarına ait halka da ele geçirilenler arasında yer aldı. Polis, 4 basıma hazır pul altın ve siparişlere ait evraklara da el koydu.

"Paraya Eşit Sayılan Değerlerde Sahtecilik" suçunu işlediği tespit edilen 13 şüpheli yakalandı.

Genç Gazete Sahte Altin Cetesi Adana (2)

10 kişi tutuklandı

Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü. Burada sorgulamaları yapılan şüpheliler, daha sonra adliyeye sevk edildi. 10 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 1 şüpheli adli kontrol şartıyla, 2 şüpheli ise savcılıktan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Genç Gazete Sahte Altin Cetesi Adana (1)

Operasyonun Kapsamı nedir?

Adana merkezli olarak Mersin, Yozgat ve Kahramanmaraş'ta eş zamanlı olarak düzenlenen operasyon, sahte altın üretimi ve ticaretine büyük bir darbe vurdu. Polis ekiplerinin titiz çalışmaları sonucunda, sahte altın piyasaya sürülmeden ele geçirildi ve önemli bir suç örgütü çökertildi.

Kaynak: İHA