5 Jandarma da yaralandı

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, el yapımı patlayıcı nedeniyle yaralanan 7 kişinin durumunu değerlendirdi. Vali Hatipoğlu, olayın jandarma devriye ekibine ulaşan bir ihbar sonucu gerçekleştiğini belirtti. Patlama sonucu yaralanan 5 jandarma görevlisi ve 2 vatandaş hastanelerde tedavi altına alındı.

Genc Gazete Jandarmanın Ihbar Üzerine Gittiği Evde Patlama (3) 2

Ampute edilen yaralılar var

Vali Hatipoğlu, yaralıların genel durumlarının iyi olduğunu, ancak bazı yaralıların ciddi ameliyatlar geçirdiğini belirtti. Tokat Devlet Hastanesi ve Erbaa Devlet Hastanesi'nde tedavi gören yaralılar arasında, ameliyatlı olan ve ampute edilen kişilerin bulunduğunu ifade etti.

"Bölgede devriye ekibimize sözlü olarak ulaşan bir vatandaşımızın evinin önündeki sandıkla ilgili ihbarına devriyemiz kendisi gidiyor. Akabinde olay yerinde gerçekleşen patlamanın sonucunda 5 jandarma personelimiz ve 2 vatandaşımız yaralanıyor."

Genc Gazete Jandarmanın Ihbar Üzerine Gittiği Evde Patlama (4) 1

Yaralıların Tedavi Süreci

Vali Hatipoğlu, Tokat Gaziosmanpaşa Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören yaralıların da durumlarını takip ettiklerini ve gerekli operasyonların devam ettiğini belirtti. Ampute edilen jandarma personeli ve gözünden yaralanan vatandaşın durumu hakkında bilgi verdi.

"Ameliyatta olan vatandaşlarımız var. Jandarma personelimiz var. Bunlardan ampute durumu olanlar var. Dolayısıyla da ama genel olarak durumları iyi."

Genc Gazete Jandarmanın Ihbar Üzerine Gittiği Evde Patlama (6) 5

Soruşturma ve Gözaltılar

Patlamayla ilgili olarak soruşturmanın hızla devam ettiğini belirten Vali Hatipoğlu, olayın faillerinin adalet önünde hesap vereceğini söyledi. Şu ana kadar bazı gözaltıların yapıldığını ve soruşturmanın sürdüğünü ifade etti.

Genc Gazete Jandarmanın Ihbar Üzerine Gittiği Evde Patlama (7) 6

Kaynak: İHA