Slovakya Başbakanı Robert Fico, Handlova kentinde bir hükümet toplantısının ardından silahlı saldırıya uğradı. Açılan ateş sonucu karnından vurulan Fico, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Saldırgan, polis tarafından gözaltına alındı.

Saldırı Detayları

TASR haber ajansının bildirdiğine göre, saldırı Handlova'daki kabine toplantısının ardından gerçekleşti. TA3 yayın kuruluşu, saldırıda dört el ateş açıldığını ve bunlardan birinin Başbakan Fico'nun karnına isabet ettiğini duyurdu. Fico, ağır yaralı halde hastaneye kaldırılırken, başkent Bratislava'ya nakledildiği belirtildi.

Reuters'a konuşan bir görgü tanığı, birkaç el silah sesi duyduğunu ve bir adamın polis tarafından gözaltına alındığını söyledi. Ayrıca, güvenlik görevlilerinin bir kişiyi arabaya iterek uzaklaştırdığı ifade edildi.

Parlamento Toplantısı Ertelendi

Yerel basın, Parlamento Başkan Yardımcısı Lubos Blaha'nın Parlamento oturumu sırasında olayı doğruladığını ve oturumu bir sonraki duyuruya kadar ertelediğini aktardı. Saldırının, Fico'nun destekçileriyle buluşmak üzere geldiği yerel Kültür Evi'nin önünde meydana geldiği öğrenildi.

Olay Yerinde Güvenlik Önlemleri

Polis, olay yerini kapatarak geniş güvenlik önlemleri aldı. Slovak acil servisi de Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, Fico için olay yerine helikopter sevk edildiğini bildirdi. Hastane müdürü, yaralı başbakanın başkent Bratislava'ya nakledildiğini duyurdu.

Kaynak: NTV