Bursa Bölgesel Turist Rehberleri Odası’na yapılan ziyarete, İznik MYO Turist Rehberliği Bölüm Başkanı ve oda üyesi Doç. Dr. Ayşe Acun Köksalanlar, Doç. Dr. Emel Adamış ve Öğretim Görevlisi Betül Demir Akgül ile birlikte Oda Denetleme Kurulu Üyesi Firuze Sultan Uzunoğlu, oda rehberleri Nuray Çelik, Halit Kızılkaya, Said Çakış, Abaris Tur ve Seyahat Acentası Sahibi İhsan İhtiyar ile Bursa Kültür, Turizm, Tanıtma Birliği Dış İlişkiler Sorumlusu Vilson İmamaj katıldı.
Toplantıda, turist rehberliği bölümünün akreditasyon süreci ve öğrencilere verilecek eğitim konuları ele alındı. Ayrıca sektörde görev yapan profesyonel rehberlerin tecrübeleri, eğitim planlamasında nasıl değerlendirilebileceği konusunda fikir alışverişi yapıldı.
Ziyaretin sonunda Doç. Dr. Ayşe Acun Köksalanlar, “Yüksekokul olarak sektör ile yakın ilişkilere son derece önem veriyoruz. Sahada yer alan turist rehberlerinin görüşleri, yeni rehber adaylarını yetiştirmede bizlere kılavuzluk ediyor” dedi. Rehberler Odası Başkanı Tansu Erçevik ise katılımcılara teşekkür ederek, Bursa’daki tüm turizm paydaşlarıyla iş birliklerinin süreceğini vurguladı.