Mehmet Arif Selim'in köşe yazısı

Adına 'Yeni Dunya Düzeni' demişlerdi onlarca yıl önce. İnsanı yarı kölelikten tam itaat eder hale getirmek icin değişik yöntemleri devreye almanın, tüm dünyayı tek merkezden kontrol etmenin adıydı aslında 'Yeni Dünya Düzeni' dedikleri şey.

Özellile 11Eylül 2001 İkiz Kule saldırıları sonrası hız verilen, Irak ve Afganistan işgalleriyle şekillenen, 2008 dünya ekonomik kriziyle hız verilen, dunyanın değişik yerlerindeki pek çok terör örgütü kullanılarak dökülen kanlarla beslenen yeni düzen çabaları hız vermeden devam ediyor.

Özellikle insanları yarı robotlaştırmak ve kolayca güdülür hale getirmek için; uyuşturucu bağımlılığı,  teknoloji bağımlılığı, sapkın fikir akımları medya aracılığıyla yoğun şekilde pompalanmaya devam ediyor.

2019 sonrasında dünyayı kilitleyen salgının yol açtığı olumsuzluklar ' yeni dünya düzeni' denen şeye hizmet edecek şekilde devam ettiriliyor.

Yıllardır BİTİRİLMEYEN Rusya - Ukrayna savaşı da dünyayı şekillendirmek için kullanılmaya devam ediyor. Mesela, Rusya ile korkutulan Avrupa ülkeleri kendilerini ABD'nin kollarına bıraktılar. Mesela, pek çok Avrupa ülkesi silahlanmak için ABD'li silah şirketlerinin kapısında kuyruğa girdiler.

Salgın ve Ukrayna savaşı sonrasında; buğday krizi çıkarılmak istendi,  enerji sıkıntısı OLUŞTURULDU. Enerji fiyatları arttırılarak dünya genelinde ENFLASYON CANAVARI büyütüldü ve ülkeler ekonomik olarak sarsıldı, insanlar hayat pahalılığı nedeniyle geçinememeye ve açlıkla tehdit edilerek kontrol edilmeye calışıldı vede ülkelerdeki siyasi - sosyal dengeler değiştirildi, değiştiriliyor.

Dünyayı ve kaynaklarını tek elden kontrol etmek için atılan adımlar sıklaşarak devam ediyor. Adında İslam kelimesi olsada,  küresel şeytanların kurduğu ve yönettiği DEAŞ terör örgütü Rusya'da saldırı yapıyor 150 kişiyi öldürüyor, İsrail İran'ın Şam'daki elçilik binasını bombalıyor, dünyanın değişik yerlerinde istihbarat savaşları, suikastler, terörist eylemler devam ediyor.

6 aydır Gazze'de katliam ve soykırım devam ediyor. 33 bin Gazzeli sehit edildi, yaklaşık 80 bin kişi yaralandı. Yeni dünya düzeni için masum insanlar katledilip topraklarını terketmeye zorlanırken dünyanın bu katliamı engelleyecek adımları atmakta aciz kalması, aslında yeni dünya düzeni kurma peşindekilerin aslında ne kadar mesafe aldıklarını ve ne kadar güçlü olduklarını gösteriyor.

Dünyayı ve insanlığı tamamen kontrol altına almak isteyen sömürgeci, ırkçı ve şeytani felsefeden beslenen bu derin yapı artık vaktin geldiğini düşünüyor ve her kozunu kullanıp nihai hedefe ulaşmak için acımasızca hareket ediyor.

 Bu küresel çeteye karşı dünyanın her yerinde mücadele edenler var tabii ki. Ama küresel çetenin işbirlikçileri, teröristleri, sokak karıştırıcıları, faiz denen kan emici düzenleri de her yerde...

Gelecek yüz yılın, belkide gelecek yüz yılın dünyasının şekillendiği bir dönemden geçiyoruz. Bu sekillenmdeki en önemli ülkelerden birisi Türkiye. Ve Türkiye'yi kontrol etmek isteyenler ülkemizde de her türlü numarayı çevirdi, çevirmeye devam ediyor ve edecek. Bu ülkeyi parçalamak, yada tamamen kontrolleri altına almak için her şeyi yapacaklardır. Ülkemizin asıl derdi budur. Osmanlı'yı paramparça edenler şimdi gözünü Türkiye dikmiştir.

Ancak ne hazindir ki bu ülkeyi yönetmeye talip olan bazı muhalefet çevreleri, bu meslelerden hiç bahsetmemektedir. Hatta küresel çetenin kuklası olan pkk ve fetö gibi hainlerle iş tutmaktadır. Hatta vatanı korumak için elzem olan savunma sanayisi projelerine karşı çıkmakta, terör orgütlerine karşı yapılan operasyonlara karşı çıkmaktadır. Ve dahada hazindir ki, tûm bunları yapan muhalefet partileri, seçimlerde yüklü miktarda oy almaktadır.

Ve ne hazindir ki, ülkemizi bölmeyi amaçlayan faaliyetler, ürün fiyatlarındaki artış kadar gündem olmamaktadır, bir KAYGI oluşturmamaktadır. Küresel çete zihinlerimizi gayet güzel formatlamış ve düşüncelerimizi kontrol ediyor,  kapitalizm iliklerimize kadar işlemiş ve midemizden /cebimizden başka bir şey düşünmez hale gelmişiz. Lailahe illa para; vatan- millet - beka palavra...

Dost acı söyler ama durum bu. Abartıyor muyum, bi düşünün ve şu soruya cevap vererek test edin abartip abartmadığımı: Güneyimizde kurulmak istenen PKK / Terör devletimi daha çok gündem olup dert ediliyor, yoksa Süper Kupa maçının oynanıp oynanmayacağı mı?

Vah ülkeme, vah insanlığa, vah Gazze'ye, vah dünyaya.

MEHMET ARİF SELİM