Cem TAŞKINER'in köşe yazısı

 

Kosova’ya dair notlarımızı dün paylaşmıştık. Bugün ise Kosova’daki heyetle beraber konuştuğumuz İnegöl’e dair notları paylaşma zamanı. Notların ilkini dün haber olarak gazetemizde okudunuz. İnegöl 4 kardeş şehrine birini daha ekleme adına Adıge Cumhuriyeti’nin Tahtamukay Belediyesi ile protokol imzalamış ve bu karar da meclisten geçmişti. Artık onay beklenecek Dışişleri Bakanlığından.

İnegöl’ün 6.kardeş şehri ise kültürel kardeşliğin ötesinde ekonomik bir anlam ifade edecek. O konuda çalışmaların olduğunu öğrendim Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan. Mobilya kardeşliğinin sektöre de olumlu yansımalarının olacağını düşünüyorum.

1-267

İNEGÖL’ÜN UÇAĞI OLUR MU?

Kosova gezisine katılan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in bir hayalini öğrenme fırsatım oldu. THY’nin alacağı yeni uçaklardan birine İnegöl ismini vermek. İnegöl’ün tanıtımı adına oldukça yararlı ve önemli bir çalışma olacak. Şahin, bu projeyi İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği zamanında da gündeme getirdiğini belirterek bu konuda çalışmaları hızlandırmayı düşündüğünü kaydetti.

Türk Hava Kurumunun Cumhuriyetin ilk yıllarında İnegöl adlı bir uçağı olduğunu da orada öğrenmiş oldum. 81 ilin, İstanbul’un bazı ilçelerinin, turizm beldelerinin isimlerinin verildiği Türk Hava Yolları uçaklarından Eyüp ile Kosova gitmiş, Fatih ile geri dönmüştük. İnşallah ilerleyen zamanlarda İnegöl ile uçmak da nasip olur.

112 ACİL İÇİN ARSA AKTAŞ’TAN, HAYIRSEVER ŞAHİN’DEN

İnegöl Belediyesinin acili rahatlatacak bir projesi vardı. Mevcut hastanenin acil servisinin yanı sıra 2 tane de 112 acil noktasını özellikle Bursa-Ankara karayoluna yakın şekilde yapmak. İlki tamamlandı. Açılışı bekleniyor. Mesudiye Mahallesinde hem Aile Hekimliği olarak kullanılacak hem de 112 Acil Servisi de yanında olacak.

İsmini açıklamak istemeyen bir hayırsever tarafından yapılan bu yapı, Mesudiyelilere önemli hizmet verecek ve Mesudiye Mahalleliler Orhaniye’ye kadar gitmek zorunda kalmayacak. 2.Acil Servis noktası için ise yer bakılıyor. Tabii ki hayırsever de gerekiyor.

Kosova gezisinde hayırsever konusunda AK Parti Bursa milletvekili Hüseyin Şahin’in ‘Belediye arsa için yeri araştırsın ve uygun yeri belirlesin, hayırsever işini de ben ayarlayacağım” sözlerini buradan duyurayım. Bu iki proje ile kazalara daha hızlı şekilde ulaşılacak ve böylece belki (bir kişi dahi olsa) bir can daha kurtarılabilecek.

2-209