Abdulvasih DURAN'ın köşe yazısı

Son zamanlarda özellikle yanlış yerde duran Müslümanlara yanlışlarını hatırlattığınızda size mantıklı cevap vereceklerine “Konuyu Saptırma” metodunu kullanıyorlar.

Örneğin: -Erbakan Hocanın yolunda olduğunuzu söylüyorsunuz, Erbakan Hocaya yıllarca eziyet eden, partisini kapatan ve idealleriyle mücadele edenlerle neden berabersiniz ?” sorusuna cevap vermek yerine :                                       

  -Kıymanın kilosunun 300 lira olduğunu biliyormusunuz? Karşılığını veriyorlar.

Veya: - Birlikte olduğunuz İttifak Kandil’den emir alıyor dediğinizde, size karşılık olarak: -“Megri megri”yi hatırlatıyorlar. Yada: -Aynı masada oturduğunuz ortağınız LGBT’yi savunduğunu söylediğinizde, cevap verme yerine:                                                                                                                                               

-Ama sizinkiler de zinayı kaldırdılar, savunmasını yaparlar.                                                                                           

 Oysa şunu bilelim ki “Bir yanlış başka bir yanlışa örnek olmaz” veya “İki yanlış bir doğru etmez”.

Müslüman kişi kardeşinin uyarılarını dikkate almalıdır. Ve her halukarda hatasında ısrar etmemelidir. Çünkü “Mü’min mü’minin aynasıdır”.Üzerimizde ki bir anormalliği aynada gördüğümüz de aynaya kızmak yerine üzerimizdeki düzensizliği düzeltmeye çalışmalıyız.

Rabbimizin şu uyarısını aklımızdan hiç çıkarmadan daima kendimize ölçü yapalım:”Onlar ki  sözü dinlerler ama en güzeline uyarlar” (Zümer,18).

Bay Temel , internet sayfasına 1974 'deki Erbakan - Ecevit resmini,altına da kendisiyle Mücahit Kılıçdaroğlu'nun!!! Fotoğrafını koymuş. Galiba yaptığını meşrulaştırmak içindir.

Bu fotoğrafları görünce aklıma Karadenizli Temel 'in şu fıkrası geldi:
Temel bir gün yoldan geçerken sokaktaki bir grubun çatıdaki bir adamı indirmeye çalıştıklarını ama bir türlü indiremediklerini görmüş.
Bunun üzerine hemen müdahale ederek "Durun" demiş " ben biliyorum indirmeyi" diyerek bir ip istemiş. İpi çatıya atarak adama beline bağlamasını istemiş ve hep beraber çekmişler.Tabii ki damda ki adam büyük bir hızla yere düşmüş ve ağır yaralanmış.

Temel şaşkın bir şekilde kalabalığa bakarak " Yahu geçenler de kuyuda ki adamı böyle çektiler ama adam kurtuldu". Bay Temel ' in fotoğrafları da böyledir.
- 1974 te müslümanlar kuyudaydı, eziliyordu. Erbakan hoca bir çok imkan sağladı. Başka alternatif yoktu. O günleri yaşayanlar bilirler Erbakan hoca adeta Ecevit kadar etkiliydi. Kıbrıs Barış Harekatı, İmam Hatiplilerin üniversiteye girme hakkı kazanması,İmamlara kadro verilmesi, ağır sanayi v.b.hizmetler o dönemde gerçekleşti.


- Şimdi ise müslümanlar zirvededir. Bay Temel  hangi ilave haklar getirecek.Kaldı ki 7’li masada pasiflikten başka neyini gördük.(Ortakları İstanbul sözleşmesini savunurken,İzmir belediye başkanı Vahdettin'e hain derken,Diyanetin 4-6 yaş Kur' an' kursuna çağ dışı denirken,Halil Konakçı verdiği vaazlarından dolayı CHP tarafından adeta linç edilmeye çalışılırken ,seccade olayında Kılıçdaroğlu’nu aklamaya çalışılırken, v.b.konular için itiraz sesini duydunuz mu?)

Maalesef Bay Temel, İ.P. bağlayarak Tepedeki adamı indirmeye çalışıyor.


UNUTMAYIN: Göle düşen her damla göl olur.

Çöle düşen her damla çöl olur.

(Yanlış yere giden oylar yok olur).