Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde kuvvetli yağışlar etkili olacak. Sıcaklıkların bazı illerde düşeceği belirtilirken, Bursa dahil 14 il için sarı ve turuncu kodlu uyarılar yapıldı.

Sarı ve Turuncu kodlu alarm: Bursa dahil 14 İl için uyarı

Yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, ülkenin büyük bir kısmında yağmur ve sağanak yağışlar gözlemlenecek. Marmara'nın doğusu, Ege, Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneybatısı, Çanakkale'nin doğusu, Diyarbakır ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli yağışlar, yer yer çok kuvvetli ve şiddetli yağışlar bekleniyor.

Sarı ve Turuncu kodlu alarm: Bursa dahil 14 İl için uyarı

Hava sıcaklıkları, Marmara ve Kıyı Ege'de mevsim normallerinin altında seyrederken, diğer bölgelerde mevsim normalleri civarında olacak. Rüzgar genellikle güneyli, kuzeybatı kesimlerde kuzeyli yönlerden eserken, Marmara, Kuzey Ege ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması öngörülüyor.

Bursalılar Dikkat! 19 Mayıs'ta Bu Yollar Kapatılacak! Bursalılar Dikkat! 19 Mayıs'ta Bu Yollar Kapatılacak!

Sarı ve Turuncu kodlu alarm: Bursa dahil 14 İl için uyarı

Kuvvetli yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor. Ayrıca, rüzgarın kuvvetli olabileceği bölgelerde ulaşımda aksamalar yaşanabilir.

Meteoroloji, Adana ve Antalya için turuncu, Mersin için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulunurken; Aydın, Burdur, Bursa, Isparta, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Manisa, Muğla, Sakarya ve Yalova için sarı kodlu uyarılar yapıldı.

Bursa'da ise hava durumu 10°C ile 11°C arasında değişecek. Çok bulutlu bir hava beklenirken, aralıklı sağanak yağışlar yaşanabilir, ve yağışların yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor. Bu nedenle, bölge sakinlerinin dikkatli ve tedbirli olmaları önem taşıyor.

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57