Polisi kandırmaya çalıştı

Bursa'da yapılan alkol denetiminde, kural ihlali yapan sürücüler polisin dikkatinden kaçmadı. Santral Garaj Mahallesi'nde gerçekleşen olayda, sürücü ve arkadaşı polis ekiplerini kandırmak için ilginç bir yöntem denedi.

Genc Gazete Bursa Polisinin Sabrını Taşırmak (2) 2

Şüpheli Hareketler Polisi Harekete Geçirdi

Merkez Osmangazi ilçesinde yapılan denetimde, uygulama noktasını gören sürücü aniden frene basarak dikkat çekti. Polis ekipleri, sürücünün bu şüpheli hareketi üzerine alkol testi yapmak istedi.

Genc Gazete Bursa Polisinin Sabrını Taşırmak (3) 3

Hem suçlu hem güçlü

Polisin alkol testi talebi karşısında sürücünün yanındaki arkadaşı, aracın kendisi tarafından kullanıldığını iddia etti. Ancak bu yalan, polis ekiplerini ikna etmeye yetmedi.

Genc Gazete Bursa Polisinin Sabrını Taşırmak (4) 4

“Alkolmetreye üfleyen sürücü, 41 promil alkollü çıkınca 6 ay ehliyetine el konuldu. Duruma itiraz eden arkadaşı ise polis ekiplerinden şikayetçi olup, kendilerini telefonla kayda aldı.”

Genc Gazete Bursa Polisinin Sabrını Taşırmak (5) 5

Canlı Yayınla polisleri Şikayet etti

Alkolmetre testinden çıkan sonuçla ehliyetine el konulan sürücü ve arkadaşı, polis ekiplerine tepki gösterdi. Telefonla canlı yayın yaparak durumu sosyal medyada paylaşan ikili, polis ekiplerini suçladı. Ancak kameralar, olayın tüm detaylarını kaydetti ve gerçeği gözler önüne serdi.

Genc Gazete Bursa Polisinin Sabrını Taşırmak (6) 6

Aracın Trafikten Men Edilmesi

Alkollü sürücünün ehliyetine el konulmasının ardından, araç da trafikten men edildi. Bu olay, polisin kararlılığını ve sabrını bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: İHA