Hakan Ünsal'ın derbi tahmini

Galatasaray’ın eski futbolcusu Hakan Ünsal, Trendyol Süper Lig'de Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak derbi öncesi değerlendirmelerde bulundu.

Galatasaray’ın bu derbide net favori olduğunu söyleyen Ünsal, takımın tarihsel başarılara imza atmaya devam edeceğini belirtti. Teknik Direktör Okan Buruk hakkında da övgü dolu sözler sarf eden Ünsal, Buruk’un 4 yıl üst üste şampiyonluk rekorunu kırarak 5 yıl üst üste şampiyon olmasını temenni etti.

Genc Gazete Galatasaray Fenerbahçe Derbisi (3)

Galatasaray’ın Favori Olduğu Maç

Hakan Ünsal, Galatasaray’ın Fenerbahçe karşısında net favori olduğunu ve takımın kendi standardını oynadığında rahat galibiyet alabileceğini belirtti. Ünsal, “Galatasaray’ın net favori olarak gözüktüğü maç olacak. Tabii bir derbi oynanacak. Karşınızdaki takım da sıradan bir takım değil. Galatasaray standardını oynadığında rahat galibiyet alabilecek pozisyonda gözüküyor” dedi.

Okan Buruk’un Şampiyonluk Hedefi

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk hakkında da konuşan Ünsal, Buruk’un başarılarını överek, “Okan hoca şampiyon olmamış oyuncularına nasıl şampiyon oluru anlatan, onu yaşamış, bu duyguyu rahatlıkla geçirebilecek bir hoca. Bu seneki şampiyonluktan sonra Okan hocadan beklentiler de çok fazla olacak. İnşallah bu şampiyonluktan sonra beraber yaşadığımız o 4 yıl üst üste şampiyonluğu da geçip, 5 yıl üst üste kazanır” ifadelerini kullandı.

Genc Gazete Galatasaray Fenerbahçe Derbisi (2)

Yeni Tesisler ve Gelecek Başarılar

Hakan Ünsal, Galatasaray’ın yeni yapılan Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri hakkında da olumlu yorumlarda bulundu. Tesislerin konumunun ve imkanlarının oyuncular için büyük avantajlar sunduğunu belirten Ünsal, “Tesis de çok güzel olacak. Devasa bir tesis. Gelen futbolcuların ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir tesis ama asıl önemli olan burada oynayacak oyuncuların Galatasaray’a daha büyük başarılar kazandırması” diye konuştu.

Galatasaray'da Hatayspor Mesaisi Devam Ediyor

Galatasaray'ın Şampiyonluk Yürüyüşü

Son 24 Lig Maçında Yenilgi Yüzü Görmedi

Galatasaray, Süper Lig’de oynadığı son 24 maçta yenilgi yüzü görmedi. Son olarak ligin ilk yarısında Hatayspor’a kaybeden sarı-kırmızılılar, ardından 22 galibiyet ve 2 beraberlik aldı.

Evinde Yenilmeyen Takım

Sarı-kırmızılılar, RAMS Park’ta oynadığı son 35 lig maçında mağlup olmadı. Bu sezon evinde oynadığı 18 maçta da 3 puanı hanesine yazdıran Galatasaray, evinde puan kaybetmeyen tek takım konumunda.

Genç Gazete Fenerbahçe (1)

En Az Gol Yiyen Takım

Galatasaray, Süper Lig’de bu sezon kalesinde sadece 24 gol gördü ve ligin en az gol yiyen takımı olarak dikkat çekti. Bu müsabakaların 18’inde ise kalesini gole kapattı.

Mauro Icardi’nin Gol Performansı

Galatasaray’ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi, son 8 maçta 9 gol atarak şampiyonluk yolunda önemli bir katkı sağladı. Icardi, bu sezon toplam 23 golle gol krallığı yarışında da ilk sırada yer alıyor.

Sarı Kart Sınırında 7 Futbolcu

Galatasaray’da Fenerbahçe derbisi öncesinde 7 futbolcu sarı kart sınırında bulunuyor. Bu futbolcular arasında Lucas Torreira, Victor Nelsson, Hakim Ziyech ve Kerem Aktürkoğlu gibi önemli isimler yer alıyor.

Galatasaray Fenerbahçe Derbisinin Tarihi Belli Oldu

Fenerbahçe'nin Şampiyonluk Umutları

Derbiyi Kazanarak Umutlarını Sürdürmek İstiyor

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de Galatasaray ile şampiyonluğu etkileyecek kritik bir maça çıkacak. Sarı-lacivertliler, rakibini yenerek şansını son haftaya taşımak ve 25 maçlık yenilmezlik serisini sürdürmek istiyor. Fenerbahçe, 36 haftada 29 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 93 puan topladı.

Eksiklerle Sahaya Çıkacak

Fenerbahçe’de Rodrigo Becao cezalı, İsmail Yüksek ve İrfan Can Kahveci sakat. Serdar Aziz’in durumu ise maç günü belli olacak.

25 Maçlık Yenilmezlik Serisi

Fenerbahçe, ligde oynadığı son 25 karşılaşmayı kaybetmedi. Bu süreçte 15 galibiyet ve 10 beraberlik alan sarı-lacivertliler, deplasmanda da mağlubiyet yaşamadı.

Deplasmanda Mağlup Olmayan Takım

Fenerbahçe, bu sezon deplasmanda oynadığı 18 maçta 15 galibiyet ve 3 beraberlik elde ederek mağlubiyet yüzü görmedi. Sarı-lacivertliler, deplasmanda en fazla puan toplama rekorunu da kırarak 48 puana ulaştı.

 Galatasaray Fenerbahçe Derbisi İşte Seyirci Sayısı Kararı!

Ligin En Golcü Takımı

Fenerbahçe, Süper Lig'de 36 hafta sonunda 92 gol atarak ligin en golcü takımı konumunda. Takımın Bosna Hersekli forveti Edin Dzeko, 20 golle gol krallığı yarışında ikinci sırada yer alıyor.

Fenerbahçe Taraftarı RAMS Park’ta Olacak

İl Spor Güvenlik Kurulu’nun kararıyla Fenerbahçe taraftarı, tribünlerdeki yerini alacak. Derbiyi RAMS Park’ta 2 bin 400 sarı-lacivertli taraftar takip edecek.

Sarı Kart Sınırında 5 Futbolcu

Fenerbahçe’de Galatasaray karşılaşması öncesi Michy Batshuayi, Dusan Tadic, Cengiz Ünder, Edin Dzeko ve Ferdi Kadıoğlu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu futbolcular, müsabakada sarı kart görmeleri halinde son hafta İstanbulspor karşısında cezalı olacak.

Kaynak: İHA