Vatikan'da gerçekleşen genel kabul oturumunda konuşan Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, İsrail'in Gazze'de el-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği ve yüzlerce insanın hayatını kaybettiği saldırının ardından, Orta Doğu'daki gelişmeleri değerlendirerek acil barış çağrısı yaptı.

israil terörü

Korkunç Veri Hırsızlığı: 33 Bin Kişiyi Soyan Hacker Yakalandı Korkunç Veri Hırsızlığı: 33 Bin Kişiyi Soyan Hacker Yakalandı

Orta Doğu'daki Durum ve Papa'nın Tepkisi

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmaların sürdüğü bu kritik dönemde, Vatikan lideri Papa Franciscus, insanlık adına barışın tesis edilmesi için tüm taraflara çağrıda bulundu.

Gazze'deki Durum

Gazze'den İsrail yönüne atılan binlerce roket, Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na yapılan baskınlar, ve ardından başlatılan saldırılar sonucu her iki tarafta da binlerce insanın hayatını kaybettiği belirtildi. İşgal altındaki Batı Şeria'da da durum farksız; İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırıları sonucunda onlarca Filistinli hayatını kaybetti.

Papa'nın Barış Çağrısı

Papa, durumun umutsuzluğuna vurgu yaparak,

"Bugün de düşüncelerimiz Filistin ve İsrail'e gidiyor. Hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor. Gazze'deki durum umutsuz. Lütfen insani felaketi önlemek için mümkün olan her şeyi yapın." dedi.

filistin israil

Barış İçin Dua Günü

Papa Franciscus, dünyada yaşanan savaşlara dikkat çekerek, silahların susması ve barış çığlıklarının duyulmasını istedi. Ayrıca, 27 Ekim Cuma günü Vatikan'da düzenlenecek olan halka açık barış için dua gününe tüm Hristiyan mezheplerini ve diğer dinlerin temsilcilerini davet etti.

Ukrayna'da Durum

Papa ayrıca, "şu an konuşulmayan ancak acı çeken" olarak nitelediği Ukrayna için de dua edilmesini istedi, buradaki durumun da dünyadan göz ardı edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Orta Doğu'da yaşanan bu gelişmelerin ardından, dünya liderlerinin ve uluslararası toplumun bu çağrıya nasıl bir yanıt vereceği merakla bekleniyor.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR