Turhan Şahin'in köşe yazısı

ALİ TATLIDİL:

Cemiyet adamı, meslek önderi, usta.  Aile Üsküp kökenli olup 1917 yılında dede İsmet Tatlıdil’in  İnegöl’de başladığı köfteciliği  oğul Ali Fahri Tatlıdil 1962 yılına kadar İnegöl’de sonrasında İstanbul Mevlanakapı  semtinde sürdürdü. Torun Ali Tatlıdil 29.10.1965 İstanbul doğumludur. İlkokul eğitimi sonrası İstanbul İmam Hatip Lisesi’nde ortaokul ve lise eğitimini aldı. Küçük yaşlardan itibaren yaz tatillerinde çalıştığı ailenin köfteci dükkanında lise eğitimi sonrası tamamen çalışmaya devam etti. 1991 yılında “CIZBIZ KÖFTE” yi kurdu. Kısa sürede İstanbul’da ve dışında şubeler açarak çalışmalarını başarı ile sürdürdü. Cızbız Köfte Yönetim Kurulu Başkanlığı dışında cemiyet hayatında da yer almaya özen göstermektedir. Önceki kongrelerde yönetim kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı yaptığı TÜRES Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Birliğine 24 Mayıs 2012 tarihli kongrede başkan seçildi. 24 Mayıs 2014 tarihli kongrede aynı göreve yeniden seçildi. 19 Ocak 2016 tarihli kongrede ise görevi devretti. Türes Yüksek İstişare Kurulu Üyesidir. Bunun dışında İstanbul Ticaret Sanayi Odası Restaurant ve Yiyecek, İçecek Hizmetleri Komitesi Başkanı, Müsiad Sektör Kurulu Üyesi, Saadet Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi gibi görevleri de yerine getirmektedir.

MESUT TATLIDİL:

Bandırma Belediyesi Meclisi Üyesi . Bandırma’da İkamet etmektedir. 1962 İnegöl doğumludur. Gazipaşa İlkokulu, İnegöl Ortaokulu ve İnegöl Endüstri Meslek Lisesi 1978-79 mezunudur. Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi’nden 1983 yılında mezun olmuştur. MEB Mesleki Açık Öğretim Okulu’ndan 1984 yılında Elektrik Teknikeri ünvanı almıştır. Sonrası Gazi Üniversitesi’nde Endüstriyel Tasarım Master’i yaptı. 1983-84 Aykuşlar Makine Atölye Şefliği, SAE Building Coop.da Irak Şantiyeleri’nde Montaj Şefi, Termplast Anonim Şirketi İşletme Müdürlüğü, Politeks Anonim Şirketi İşletme Müdürlüğü gibi görevlerde bulundu. Bagasan Bagfaş Ambalaj Sanayi AŞ. İşletme Müdürü olarak hayatını sürdürüyor. Aynı zamanda iş güvenlik uzmanıdır. Kızılay vb. sivil toplum örgütlerine katkı sunmaya çalışır. 2004-2009 yılları AK Parti Yürütme Kurulu Üyeliği, 2009-14 AK Parti Belediye Meclis Üyeliği, 2014 sonrası Bandırma AK Parti İlçe Yürütme Kurulu Üyeliği görevi sürmektedir.   

SELÇUK TEŞİK: Hayırsever, işadamı. 03 Ocak 1975 İnegöl doğumludur. Aslen Keles-Kocakovacık Köyünden olup, İnegöl İmam Hatip Ortaokulu mezunudur. İnegöl Kuyumcular Çarşısı’nda çıraklık ve kalfalık dönemleri yaşadı. Sonrasında aynı çarşıda 1997 yılından itibaren kendi işyerini kurdu. Mücevherat ve kuyumculuk işi ile ilgileniyor.  10 Mayıs 2011 tarihinde eşi ve kendisinin isimlerinin verildiği Hanife-Selçuk Teşik Rehberlik ve Araştırma Merkezi’ni tamamlayıp insanların hizmetine sundu. 07 Kasım 2016 tarihinde Bursa Valiliği ile ilçemizde 12 derslikli bir “Özel Eğitim Okulu” yapımı için protokol imzaladı. Hayırsever bir insan olarak İnegöl’de hayatını sürdürmektedir.Kaynakça : 02.06.2017 tarihinde kendisi ile görüşüldü.