Turhan Şahin'in köşe yazısı

TUNCAY ŞENOL:

İnegöl Belediye Meclis Üyesi, işadamı. 24 Nisan 1960 tarihi İnegöl doğumludur. Sinanbey İlkokulu, İnegöl Ortaokulu sonrası ailenin yanında çalışma hayatına atıldı. Bakkallık, meşrubat bayiliği gibi işler ile başladığı çalışma hayatını farklı mesleklerde ticaret yaparak sürdürdü. Öğrencilik yıllarından itibaren ülkücü hareket içinde yer alarak yaptığı siyasal tercihini MHP çatısı altında siyaset yaparak da sürdürdü. 18 Nisan 1999 yerel seçimlerinde MHP İnegöl Belediye Meclis Üyesi seçildi. 1999-2004 yılları bu görevi yerine getirdi.  08 Haziran 2003 ve 19 Mart 2006 Kongrelerinde MHP yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. 2007-2009 yıllarını MHP İlçe Başkanı olarak geçirdi. Geçmişte İNTRAD İnegöl Telsiz Radyo Amatörleri Derneğinin faaliyetlerine katıldı. Ticaret yaparak ilçemizde hayatını sürdürüyor. Kaynakça : 22.03.2017 tarihi kendisi ile görüşüldü.  


KIVANÇ ŞENSOY:

Müzisyen, ses sanatçısı. 19 Eylül 1992 tarihi İnegöl doğumludur. İnegöl Gazipaşa İlkokulu ve İnegöl Ortaokulu mezunudur. Küçük yaşlardan itibaren müzikle tanıştı. İnegöl Belediye Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Korosu’nda korist ve solist olarak görev aldı. Bu koro ile Bursa’nın çeşitli yerlerinde konserlere katıldı. Müzik ile bu kadar iç içe olunca lise eğitimini Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi’nde okudu. Piyano, keman ve şan eğitimi alarak birçok konsere katıldı. Lise korosu ile Ankara Korolar Şenliği’ne birçok kez katılıp ödüller aldılar. 2010 yılında birincilikle girdiği İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı   Ses Eğitimi Bölümü’nde eğitimini sürdürmektedir. Bir çok değerli hoca ile çalışma imkanına kavuşmuştur. Bekir Ünlüataer, Melihat Gülses, Bülent Ersoy gibi sanatçılara vokalistlik yapmıştır. Müzik hayatını İstanbul’da sürdürmektedir.
EKREM ŞİMŞEK:

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü. 05 Şubat 1958 Artvin-Şavşat Balıklı Köyü doğumludur. İlk ve ortaokul eğitimini Artvin’de yaptı. Erzurum Kazım Karabekir Eğitim Enstitüsü Fizik Kimya Biyoloji Bölümünü bitirdi. Daha sonra Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fizik Bölümü’nde lisans tamamladı. Beş buçuk yıl Şavşat Ortaokulu’nda Fen Bilgisi Öğretmenliği yaptıktan sonra Çanakkale-Kirazlı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’na atandı. On yıl bu okulda yöneticilik sonrası İnegöl Hacer Salih Yıldız İlköğretim Okulu’na atandı. İki buçuk yıl bu okulda Fen Bilgisi öğretmenliği yaptı ve 01 Ekim 1998 tarihinde İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu. İlçe Milli Eğitim Müdürü iken “Türkiye Cumhuriyeti’nin 75. Yılı İnegöl’de Milli Eğitim” adlı kitabı hazırlattı. 2003 yılında görevden alınsa da mahkeme kararıyla yeniden döndüğü İnegöl ilçe milli Eğitim Müdürlüğü görevinden 19 Ağustos 2005 tarihinde ayrıldı. 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri’nde CHP Alanyurt Belediye Başkanlığına aday oldu seçilemedi. 22 Nisan 2012 tarihli kongrede CHP İnegöl İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesidir. Eskişehir’de ikamet ediyor.