Binlerce şehit; binlerce kan, binlerce gözyaşı, binlerce ağıt...Kolay kazanılmadı bu vatan, bu istiklal!Az ağlamadı kucağında yetim kalmış yavrularıyla çaresiz analar...Az ağlamadı babalarını özleyen nice yetim yavrular!

Her şeye rağmen yılmadı, bu aziz halk ve " Her şey , vatanımız , istiklalimiz içindir." dedi. Bizler , Allah'ın verdiği güç ve sabırla o şehitlerimiz sayesinde varız.

Türk halkı , bu azim ve kahramanlıkları sayesinde istiklali yakaladı. Bu istiklalin kazanılmasında büyük bir çabası olan isimlerden biri de elbette Mehmet Akif ERSOY'dur.

12 Mart 1921 tarihinde yazdığı "İstiklal Marşı"nı para almaksızın yazarak kahraman ordumuza armağan etmiştir.

O, halkımızın şairiydi. O,mürekkebi bittiği zaman sözlerini unutmamak için duvarlara yazan eşsiz şairlerimizdendi. O, çok şanlı biriydi. O,yazmış olduğu şiirini bizler için,vatanı için yazdı.

Mehmet Akif ERSOY , ne kadar zorluklar yaşasa da asla pes etmiyordu ve şiiri ile zaferi kazandığında dahi kibirlenmedi ve milleti adına gururlanarak; "ALLAH, Türk milletine bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın."demiştir.

Vatanımız için büyük zorluklara göğüs geren ve bizlere "İstiklal Marşı"mızı büyük bir onur ile armağan eden aziz şairimiz Mehmet Akif ERSOY'u daima kalbimizde yaşattık ve yaşatacağız.

Ne mutlu Türk'üm diyene !

Hayrunnisa ERGÜL

Özel Devrim Kosova Ortaokulu

7.Sınıf Öğrencisi