Çocuklar şehrin sorunları için web sitesi kurdular

Yasemin ve Serdar Demircioğlu tarafından kurulan www.yorumsizden.com, İnegöl’ün sorunlarına çözüm aramaya devam ediyor. Bu sefer, İnegöl’deki gürültü kirliliğine son verilmesi için ilçe idari amirlerini ve siyasi parti başkanlarını ziyaret eden öğrenciler, bu konuda destek istediler.

Genc Gazete Inegol Yorum Sizden Cocuklar Tepki (1) 1 11Zon

Düğünlerde konvoy oluşturarak korna çalınmasın

Geri kalmış bir kutlama yöntemi olarak düğünlerde konvoy oluşturarak korna çalındığını, insanların mutlu günlerinde gürültü çıkartarak dikkat çekmeye çalıştığını belirten Yasemin Demircioğlu şunları söyledi:

Genc Gazete Inegol Yorum Sizden Cocuklar Tepki (5) 6 11Zon

Korna çalıyorlar sonra da bu şehri yönetmeye talip oluyorlar

“Askere giderken vatanı savunmaya korna çalarak gidiyoruz. Maç sonrası oluşan araç konvoyları sevincimizi korna çalarak ifade ediyoruz. İnegöl'ün kurtuluş gününde ve bayramlarda böyle özel bir günü geri kalmış bir yöntemle korna çalarak kutluyoruz. Emniyet teşkilatının kuruluş yıldönümlerinde polis araçları sirenlerini açıp, gürültü kirliliği yaparak kutluyor. Siyasi partilerin seçim konvoyları yanlış olmasına rağmen korna çalıyorlar ve İnegöl'ü yönetmek istediklerini söylüyorlar. Ancak bütün bunlar ilçemizde büyük bir çevre kirliliğine neden oluyor. Bizlerde bu nedenle büyüklerimizi ziyaret ederek onlardan yardım talep ettik.”

Genc Gazete Inegol Yorum Sizden Cocuklar Tepki (2) 3 11Zon

Çocuklara Siyasi Partilerden destek geldi

MHP İlçe Teşkilatının düzenleyeceği konvoy öncesi Hasan Toktaş ile yaptıkları röportajda korna çalarak gürültü kirliliği yapmamalarını istediklerini ancak olumsuz sonuç aldıklarını ifade eden Demircioğlu, düzenlenen miting sonrası MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır ile de bu konuda röportaj yaptıklarını belirtti. Şandır, şu sözlerle Demircioğlu'na destek verdi:

“Bizlerin bu konuda haklı olduğunu ve kendisine önceden haber verilseydi böyle bir uygulama yapmayacaklarını söyledi.”

Demircioğlu da, “Düzenlenen miting sonrası MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır ile de bu konuda röportaj yaptık. Mehmet Şandır bizlerin bu konuda haklı olduğunu ve kendisine önceden haber verilseydi böyle bir uygulama yapmayacaklarını söyledi. Sadece MHP değil bu konuda bütün siyasi parti başkanlarını ziyaret ettik. CHP İnegöl İlçe Başkanı Necmi Demir ile röportaj yaptık. Bari siz destek olun dedik. Saadet Partisi İnegöl İlçe Başkanı Salih Berber ile röportaj yaptık. Korna çalmayacaklarını söylediler. Ak Parti İnegöl İlçe Başkanı Burhan Alıcı ile röportaj yaptık. Onlarda korna çalmayacaklarını söylediler. Anavatan İnegöl İlçe Başkanı Ali Başaran ile röportaj yaptık ve onlardan da korna çalmayacaklarını dair söz aldık.”dedi.

Yasemin Demircioğlu, sadece MHP değil bu konuda bütün siyasi parti başkanlarını ziyaret ettiklerini belirtti. CHP İnegöl İlçe Başkanı Necmi Demir, Saadet Partisi İnegöl İlçe Başkanı Salih Berber, Ak Parti İnegöl İlçe Başkanı Burhan Alıcı ve Anavatan İnegöl İlçe Başkanı Ali Başaran ile de röportaj yaparak destek aldıklarını söyledi.

Genc Gazete Inegol Yorum Sizden Cocuklar Tepki (1) 2 11Zon

Emniyet Müdürü'nden de destek geldi

İnegöl İlçe Emniyet Müdürü Nusret Kızıltaş’ın bu konuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptığını belirten Demircioğlu, Müdür Kızıltaş'ın büyük bir hassasiyet göstererek kendilerini sevindirdiğini ifade etti:

“Müdürümüz bu konuda büyük bir hassasiyet göstererek bizleri çok sevindirmiştir. İnegöl’ü seven herkes adına kendilerine teşekkür ediyoruz.”

İnegöl’deki gürültü kirliliğine karşı öğrencilerin başlattığı bu hareket, hem ilçe yönetiminden hem de siyasi partilerden destek alarak büyümeye devam ediyor. Bu konuda alınan destekler, İnegöl’ün daha yaşanabilir bir yer olmasına katkı sağlayacak gibi görünüyor.

Genc Gazete Inegol Yorum Sizden Cocuklar Tepki (4) 5 11Zon

Arşivden haber: Mayıs 2007      ATB

Kaynak: Genç Gazete arşiv