Galatasaray'da Başkanlık için iki aday yarışıyor

Galatasaray Spor Kulübü'nün Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı bugün Galatasaray Lisesi'nde başladı. Mevcut başkan Dursun Özbek ve Süheyl Batum, sarı-kırmızılı kulübün yeni başkanı olmak için yarışıyor.

Genel kurulda seçim divan başkanlığına Hikmet Koyuncuoğlu seçildi. Toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sandıklarda görev alacak kişilerin belirlenmesiyle devam etti.

Gencgazete Spor Galatasaray Secim (10)

Seçim Heyecanı

Galatasaray Lisesi'nde yapılan genel kurulda mevcut başkan Dursun Özbek ve Süheyl Batum, başkanlık için kıyasıya bir rekabet içinde. Galatasaray camiası, yeni başkanın kim olacağını büyük bir merakla bekliyor.

Gencgazete Spor Galatasaray Secim (9)

Divan Başkanlığı ve İlk Törenler

Genel kurulda ilk olarak seçim divan başkanlığına Hikmet Koyuncuoğlu seçildi ve başkanlık divanı belirlendi. Ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Son olarak da sandıklarında görev alacak kişiler belirlendi.

Gencgazete Spor Galatasaray Secim (8)

Şampiyonluk Maçı

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 38. ve son haftasında Konyaspor ile karşı karşıya gelecek. Bu maçtan en az 1 puan almaları durumunda şampiyon olacaklar. Konya Büyükşehir Stadyumu'nda oynanacak maç Pazar günü saat 19.00'da başlayacak.

Gencgazete Spor Galatasaray Secim (6)

Konyaspor ile 46. Randevu

Galatasaray ile Konyaspor, Süper Lig'de bugüne kadar 45 kez karşılaştı. Galatasaray 32 galibiyet alırken, Konyaspor sadece 5 kez galip geldi. 8 maç ise beraberlikle sonuçlandı. İlk yarıda İstanbul'da oynanan maçta Galatasaray 3-0 galip gelmişti.

Gencgazete Spor Galatasaray Secim (5)

Defansif Başarı

Galatasaray bu sezon Süper Lig’de defansif anlamda da başarılı bir performans sergiliyor. Ligde oynadıkları 37 maçta sadece 25 gol yediler ve bu alanda ligde en az gol yiyen takım konumundalar.

Gencgazete Spor Galatasaray Secim (4)

Deplasman Karnesi

Galatasaray bu sezon Süper Lig'de deplasmanda oynadığı 18 maçta 14 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 45 puan topladı. Deplasmanda 38 gol atarken, kalesinde 10 gol gördü. Son olarak Fatih Karagümrük deplasmanında 3-2 galip geldiler.

Gencgazete Spor Galatasaray Secim (3)

Hakim Ziyech Cezalı

Galatasaray'da Faslı futbolcu Hakim Ziyech, Fenerbahçe derbisinde gördüğü sarı kart nedeniyle Konyaspor maçında forma giyemeyecek.

Gencgazete Spor Galatasaray Secim (2)

Tugay Kaan Numanoğlu Düdük Çalacak

Konyaspor - Galatasaray maçını hakem Tugay Kaan Numanoğlu yönetecek. Numanoğlu'nun yardımcılıklarını Murat Tuğberk Curbay ve Candaş Elbil yapacak. Maçın 4. hakemi ise Muhammet Ali Metoğlu olacak.

Gencgazete Spor Galatasaray Secim (1)

"Galatasaray, şampiyonluk için Konya'da en az 1 puan almak zorunda."

Galatasaray camiası, hem başkanlık seçimi hem de şampiyonluk maçı için büyük bir heyecan yaşıyor. Bu önemli günlerde taraftarlar ve kulüp üyeleri sonucu merakla bekliyor.

Kaynak: İHA