BİHMED'ten Pilav Dağıtımı Yerine Yardım Eli

Bursa İmam Hatipliler Derneği (BİHMED), her yıl düzenlediği Mezunlar Günü etkinliğinde bu sene farklı bir adım atarak pilav dağıtımı yapmama kararı aldı.

BİHMED, 01 Haziran 2024 Cumartesi günü saat 17.00'da Bursa Mekkez İmam Hatip Lisesi bahçesinde gerçekletirdiği programda alınan bu karara uyarak geleneksel pilav dağıtımını yapmadı.

Dernek başkanı Coşkun Evkuran, yaptığı açıklamada “32 yıldır geleneksel olarak yaptığımız Mezunlar Gününde bu sene pilav dağıtımı yapmıyoruz. Mezun ve mensuplarımızın destekleri ile topladığımız 250.000 TL’yi Filistinli kardeşlerimize gönderme kararı aldık.” dedi.

Genc Gazete Bihmed Imam Hatipliler Bursa (1)

32 yıldır devam eden gelenek

“32 yıldır geleneksel olarak yaptığımız Mezunlar Gününde bu sene pilav dağıtımı yapmıyoruz. Mezun ve mensuplarımızın destekleri ile topladığımız 250.000 TL’yi Filistinli kardeşlerimize gönderme kararı aldık.”

Genc Gazete Bihmed Filistin (1)

BİHMED’ten Anlamlı Bir Adım

Bursa'da BİHMED’in bu duyarlı kararı, sadece dernek üyeleri arasında değil, toplumun geniş kesimlerinde de takdirle karşılandı. Bu adımın diğer dernek ve vakıflar için de ilham verici olması umut ediliyor.

Genc Gazete Bihmed Imam Hatipliler Bursa (8)

BİHMED’ten Örnek Bir Davranış

Derneklerin yanı sıra, sivil toplum kuruluşları ve bireyler de bu tür yardımlaşma ve dayanışma faaliyetlerine katılarak topluma katkıda bulunabilir. BİHMED’in kararı, düğün, sünnet gibi cemiyet programları yapan kişilere de örnek teşkil edebilir.

Genc Gazete Bihmed Filistin (2)

Toplumsal duyarlılık

BİHMED, 01 Haziran 2024 Cumartesi günü saat 17.00'da Bursa Mekkez İmam Hatip Lisesi bahçesinde gerçekletirdiği programda alınan bu karara uyarak geleneksel pilav dağıtımını yapmadı. Buluşmada toplanan yardımlar Filistin'e gönderilmek üzere yetkililere teslim edildi.

Bu anlamlı karar, toplumsal duyarlılığın ve yardımlaşmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Yardımların Filistin’e ulaştırılması, oradaki ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürecek ve umutlarını tazeleyecek.

Genc Gazete Bihmed Filistin (3)

Kaynak: BİHMED