ALLAH KORUSUN

Dile kolay, yaşayana ise küçük kıyamet olan depremlerde 40 binden fazla canımızı kaybettik. Allah beterinden korusun.

Yüzbinlerce yaralı, milyonlarca gönlü yaralı insanımız var. Allah şifa versin ve yardımcıları olsun.

Enkaz altında evladının cesediyle günlerce baş başa kalan insanlar var, yürek mi dayanır buna ? Allah o insanların aklını korusun.

Allah kimseyi evladıyla imtihan eylemesin.

İnsanlar canlarının derdine düşmüşken; fitne peşinde koşan, yalanlar yayan, ırkçılık yapan, devlete düşmanlık yapan, milletin değerlerine saldıran kanı bozukların şerrinden Allah bu milleti korusun.

Defalarca yalanları ortaya çıkmasına rağmen, zerrece utanmayan yalancı yüzsüzlerin şerrinden Allah bu milleti korusun.

Sahi ya, Hatay'da baraj patladı diyip insanları panikleten, arama- kurtarma çalışmalarını bile sekteye uğratan haysiyetsizler neredeler şimdi. Halkı devlete karşı galeyana getirmeye çalışan bu psikolojik harp taktiklerini uygulayanlar bu ülkenin düşmanıdırlar.

Bu devlet düşmanlarının psikolojik harp manevralarına alet olanlara ne demeli peki. 'Öyle duyduk, paylaştık' demek ne kadar kolay ya, bu kaçıncı oldu be. Ülkenin her zor zamanında, özellikle (a) sosyal medyadan yalanları yaymak, ülke düşmanlarının senaryolarında figüran olmak hiç mi ders olmuyor size? 'Her sakallıyı deden,  her duyduğunu doğru sanma' sözünü anlamak bu kadar zor mu? Allah milletimizi hainlerden, ahmaklardan korusun.

Afet bölgesindeki şehirlerimizde, binaların en az yarısı yıkıldı. O binaları projelendirenlerin, yapanların ve onları denetleyenlerin hepsi suçludur diyemeyiz tabii ki; yargısız infaz yapamayız. Duygusallık yapıp toptan bir suçlamayla hakkaniyetten uzaklaşamayız.

Ancak şu da bir gerçekçi; planlayanından yapanına ve denetleyenine kadar, o binaların yıkılmasında sorumluluğu olanlarda vardır. Daha çok para kazanmak için veya başka bir menfaat için yapmışlardır bu yanlışları. Allah dünyaya tapınan, parayı ilahlaştıranların, sorumluluklarını savsaklayanların şerrinden de korusun milletimizi.

Bizdeki deprem Suriye'yi de etkiledi ve orada da 5 binden fazla can kaybı oldu. Ülkemizde de, deprem bölgesinde yaklaşık 1500 Suriye'li can verdi. Vaziyet böyleyken bile birileri Suriyeli insanlar üzerinden algı operasyonları çekip ırkçılık yaptılar. Onlar da insan ve onlar da can diyemediler.  Allah, İblis'in türettiği ırkçılık hastalığından milleti, ümmeti ve tüm insanlığı korusun.

Her fırsatta ordumuzu hedef alan, depremi fırsat bilipte ihtiyaç maddelerine zam yapan, özellikle yurt dışında depremzedelere yardım topluyormuş gibi yapıp fetö ve pkk'ya para toplayan, konteynır yollayacağız diyerek depremzedeleri dolandıran,...vs.vs. tüm haysiyetsiz, cibilliyetsiz, iblisleşmiş olanların şerrinden, Allah korusun herkesi.

Tüm bunlara rağmen; daha önceki pek çok badireyi atlattığımız gibi,  bunu da atlatacağız inşallah. Çünkü biz büyük bir devlet ve büyük bir milletiz.

Afetten ibret alıp, hatalarımızdan dersler çıarıp,eksiklerimizi giderip geleceği daha güzel inşa edeceğiz inşallah.

Allah yar ve yardımcımız olsun.

Allahu Ekber.

MEHMET ARİF SELİM