Renklerin Şifalı gücünü anlattı

İnegöl'de büyük ilgi gören buluşmada Prof. Dr. Ahmet Maranki, renklerin ve enerjilerin hayatımızdaki önemine değindi. Tüm hastalıkların şifasının Kuran-ı Kerim’de olduğunu belirten Maranki, renklerin insan üzerindeki etkilerini anlattı.

Genc Gazete Ahmet Maranki Altinnesil Kozmik Enerji Inegol (1)

En güzel boya Allah’ın boyasıdır

Maranki: “Biz bunları bilimsel olarak araştırdık ve bulduk. Allah binlerce renk yaratmış ve buyurmuştur en güzel boya Allah’ın boyasıdır, onunla boyanın. Bu boyadan kasıt, Allah’ın yarattığı renklerdeki hikmetleri bilmek ve hangi renk insanda ne gibi tesir yapar bunu anlamak lazım gelir. Mesala çocukların çalışma odaları için anne hangi rengi seviyorsa o renk boyar. Ancak bu böyle gelişi güzel olmamalı yaratılan her hücrenin bir hikmeti vardır.

Genc Gazete Ahmet Maranki Altinnesil Kozmik Enerji Inegol (2)

Mor renk insanı sakinleştirir

Mor renk insanı sakinleştirir. Osmanlılar zamanında Edirne’de Darül şifa vardı. Burada renk odaları vardı. Hasta hangi hastalığa yakalanmışsa o odanın rengine göre yatırılırdı. Avrupa delilerine cin çarptı deyip yakarken ecdadımız mor renkli odalarda hastalarına şifa verirlerdi. Bunları bilmiyoruz. Çünkü Allah’ın ilk emri olan ‘oku’ emrine uymuyoruz” diye konuştu.,” diye konuştu.

Maranki, Osmanlı döneminde Edirne’deki Darüşşifa'da renk terapisi uygulandığını, Avrupa’da ise bu tür bilgilerin bilinmediğini ifade etti. "Avrupa delilerine cin çarptı deyip yakarken, ecdadımız mor renkli odalarda hastalarına şifa verirdi," dedi.

Genc Gazete Ahmet Maranki Altinnesil Kozmik Enerji Inegol (4)

Kozmik bilimde sevgi çok önemlidir

İnsanın ruh hali ve kozmik enerji arasındaki bağlantıyı vurgulayan Maranki, “Kozmik bilimde sevgi çok önemlidir.Dinimizin emrine göre evlenen, aşk ile yuva kuran aileler ile Allah’ın emrinden uzak, sadece nefsi arzuları için evlenenlerin çocuklarının arasındaki farkı dünya görmüştür. Allah’ın emrine uyan insanlar mutlaka huzura ererler. Çünkü Allahın emirlerinde bilemediğimiz öyle hikmetler vardır ki.."

Genc Gazete Ahmet Maranki Altinnesil Kozmik Enerji Inegol (6)

Kadının elinde negatif enerji erkekte pozitif enerji vardır

"Örneğin kadının elinde negatif enerji erkekte pozitif enerji vardır. Erkek kadına el verdimi negatif ve pozitif enerji birbirini nasıl çekiyorsa öyle çeker. Yani dinin emri olan harama el uzatmayın o ateş sizi yakar uyarısında bu hikmet vardır. İnsanoğlunun kâinatta göremediği milyarlarca canlı vardır."

Genc Gazete Ahmet Maranki Altinnesil Kozmik Enerji Inegol (5)

Yağmur sularının her birini indiren bir melek vardır

"Yağmur sularının her birini indiren bir melek vardır ki onlar, bir daha bu vazife ile görevlendirilmezler. Siz sanıyormusunuz ki, yağmur suları yukarıdan aşağıya başı boş bırakılıyor. Bırakılsa idi eğer insanın kafasına çarptığında ayak parmaklarından çıkardı. Bu bilimsel olarak da böyledir. Yani kısacası her yaratılanın bir hikmeti ilahisi vardır” dedi.

Maranki, insanın vücudundaki enerjinin doğru kullanıldığında huzur ve sağlık getireceğini, ibadetlerin bu enerjiyi dengelemede önemli olduğunu belirtti. "Her yaratılanın bir hikmeti ilahisi vardır," diyerek bu konudaki bilimsel araştırmalarından örnekler verdi.

Genc Gazete Ahmet Maranki Altinnesil Kozmik Enerji Inegol (7)

Yaz meyvelerini kışın yemeyin

Konferansın bir diğer önemli konusu da beslenmeydi. Maranki, her meyve ve sebzenin mevsiminde yenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Yazın yediğiniz portakalın size hiçbir faydası yoktur, yaratılışa aykırıdır. Yazın yiyeceğiniz kirazdır, armuttur, elmadır,” dedi.

Genc Gazete Ahmet Maranki Altinnesil Kozmik Enerji Inegol (8)

Üzerindeki enerjiyi topraklaman lazım

Her insanın kendine özgür renkleri, kokusu, taşı olduğunu çeşitli örneklerle anlatan Maranki konferansında şu sözlere yer verdi.  "İnsanda 12 kanal ve 4 bin nokta var. Eğer insan ne yediğini ne içtiğini bilemez ise gelişi güzel yiyeceklerle midesini doldurursa kafası çalışmaz. Stres olur karşısındaki insana kırıcı olur. Üzerinde enerji biriken insanın o enerjiyi topraklaması lazım. Nasıl olacak bu topraklama, elini yüzünü yıkayacak duş alacak. Üzerindeki fazla enerjiyi atacak. İşte dinimizin bize emrettiği ibadetlerdeki sır’da burada yatıyor. Bize emredileni yaptığımızda zaten her şey kendiliğinden düzelecek.”diye konuştu

Çocukların beslenmesi ve çalışma ortamlarının renkleri hakkında da tavsiyelerde bulunan Maranki,  “Her meyveyi ve sebzeyi mevsiminde yiyin için. Yazın yediğiniz portakalın size hiçbir faydası yoktur yaratılışa aykırıdır. Yazın yiyeceğiniz kirazdır, armuttur, elmadır. Çocuklarınıza yağda kızarmış yiyecekler yedirmeyin çünkü kızgın yağda yapılmış yiyeceklerin bütün vitamini yağda kalıyor, çocuklar kosasını yiyor”

Kafa çalıştırcak renkler seçin mide çalıştıracak değil

 Çocukların çalışma ortamları, evdeki yatak odasının yemek odasının, mutfağın rengi, giyilen elbiselerin renklerinin, sürülen kokularında insan hayatında önemli bir yer tuttuğuna işaret eden Maranki, "Her insanın doğumuna göre burçları, burçlarında özellikleri vardır. Çocukların çalışma odaları mavi, lila veya mor renklerden olması gerekir. Sarı yaparsanız mesala, sarı renk çocuğun karnının acıkmasını sağlar. Kafasını çalıştırmaz midesini çalıştırır.“ diye konuştu.

Genc Gazete Ahmet Maranki Altinnesil Kozmik Enerji Inegol (3)

Kozmik Enerjinin Kainatın genişlemesi ile bağlantısı var

Maranki, dünyanın büyük bir patlamayla oluştuğunu ve bu patlamayla sürekli bir enerjinin yayıldığını ifade etti. Kozmik bilimde bu enerjinin kainatın hareketliliğini beslediğini belirterek, "Kainatın bu hareketlilikle beslenmesi, kozmik bilime göre bu enerjiyle bağlantılıdır. Bu gördüğümüz genişleme ve yayılan enerji, bütün kozmosu etkilediği gibi dünyamızı da etkiliyor.

Yaratıcı diyor ki, 'Sizin göremediğiniz ama her zaman bedeninizde ve çevrenizde enerji ve canlılar var. Bizim görünmez vazifeli yaratıklarımız var' diyor. Bu çok önemli. O canlılar, bizim etrafımızdaki enerjidir. Bu enerji topraklanmadığı takdirde birçok hastalıklar bizi beklemektedir. Etrafımızda oluşan enerjiler, canlıdır ve yaratıktır. Dinin emri de bunu gösteriyor. Bu çok önemlidir." dedi.

Genc Gazete Ahmet Maranki Altinnesil Kozmik Enerji Inegol (2)

Ölürken ruhun vücuttan çıkışını termal kamerayla çekmişler

Konferansın sonunda Prof. Dr. Maranki, bir insanın ölüm esnasındaki ruhun vücuttan çıkışını termal kamerayla çekilmiş görüntülerle göstererek, insan vücudunda var olan renkleri izleyicilere sundu. Bu gösterim, katılımcılarda büyük bir etki bıraktı.

Prof. Dr. Ahmet Maranki'nin konferansı, katılımcılara hem bilgi dolu hem de ilham verici anlar yaşattı. Kozmik bilim ve renklerin hayatımızdaki etkileri hakkında verilen bilgiler, büyük ilgi gördü.

Şevki Yılmaz İnegöl'e geliyor. Bir kişiye umre hediye edilecek! Şevki Yılmaz İnegöl'e geliyor. Bir kişiye umre hediye edilecek!
Arşivden haber: 23 Mayıs 2006
Hazırlayan: Ayhan Talha Bayraktar

Kaynak: Genç Gazete arşiv