Tarih 14 Kadım 2005. O tarihte Oylat’ın tanıtılması ve modern bir yapıya kavuşturulması konusunda bilgilendirilen medya çalışanları, daha sonrada Oylat’ı gezerek fotoğraf ve görüntü çekerler. İşte arşivden haberimizin devamı:

oylat mazi proje (1)

Ülkenin ekonomi, turizm ve siyasi gazetecileri, Vardi Mobilya sponsorluğunda Bursa'nın İnegöl ilçesindeki Oylat'ta buluştu. Oylat 2014 projesi için yapılan bu toplantı, bölgenin turizm potansiyelini ve gelecekteki yatırım planlarını masaya yatırdı.

Yatırım Çağrısı ve Projeye Genel Bakış

Oylat Güven Otel'de düzenlenen basın toplantısında, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve otelin genel müdürü Murat Gültekin'in de aralarında bulunduğu önemli isimler, bölgenin turizm geleceği hakkında önemli bilgiler paylaştı. Oylat’ın doğal güzelliklerine ve turizm potansiyeline dikkat çekildi.

oylat mazi proje (2)

Oylat'ın Mevcut Durumu ve Geleceği

    Oylat Güven Otel’de otelde Kaymakam Erdoğan Bektaş., İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da katıldığı basın toplantısında otelin genel müdürü Murat Gültekin yaptığı açılış konuşmasında “ Yeniden yapılanma sürecimiz var, dünyadaki tesisler baz alınarak yeni bir yapılanmaya girmek istiyoruz” dedi.

Otel genel müdürü Gültekin, Oylat'ın mevcut durumunu ve geleceğe yönelik planları hakkında bilgi verdi. Bölgenin doğal güzelliklerinin yanı sıra turizm kapasitesindeki artışa ve yeniden yapılanma sürecine vurgu yaptı.

oylat mazi proje (4)

Belediye Başkanının Projeye Bakışı

     İnegöl Belediye Başkanı ve Oylat A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Alinur Aktaş da, “Makro planlamalar yaptık, 12-15 yıl öncesine kadar buralarda barakalarda çadırlarda hizmet veriliyordu, ancak bugün toplam 1150 yataklı oteller var. Hazırladığımız Oylat 2014 projesi ile buradaki tesisleri kademeli olarak yıkarak modern binalar kurmak ve yatak kapasitesini arttırmayı düşünüyoruz. Şu an yıllık baz alındığında %80 doluluk oranına sahibiz bu rakam ülkemizdeki diğer kaplıca merkezleri baz alındığında oldukça yüksek, bizler iç turizmde iyi olan Oylat’ı dış turizme açmayı da amaçlıyoruz. Tahmini 80 milyon YTL (80 trilyon) mal olacak bu proje yatırımcılarımız ile birlikte gerçekleştirilecek. Alışveriş merkezleri, eğlence alanları, su sporları kapalı ve açık yüzme havuzları ile Oylat’ı Türkiye’nin gözbebeği haline getirmeyi istiyoruz” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Aktaş, Oylat'ın turizmdeki mevcut durumunu ve gelecek hedeflerini anlattı. Projenin maliyeti, planlanan yenilikler ve turizmdeki büyüme potansiyeli üzerinde durdu.

oylat mazi proje (5)

Kaymakamın Perspektifinden Oylat

     Toplantının en çarpıcı konuşmasını ise Kaymakam Erdoğan Bektaş yaptı:    “Ben İTSO’nun düzenlediği bir organizasyon ile Dubai’ye gittim. Dubaui bir otel ve çölde safari satıyor. Biz dünyaya Uladağ’ı, Oylat’ı, yeşilliği satabiliyor muyuz, buraya gelenleri rahat ettirebiliyor muyuz? Hayır. Turizm çok önemli, bu dünyada sadece turizm ile geçinen ülkeler var. Bakınız Uludağ denilince akla kayak merkezi geliyor, aslında 2 bin 550 rakımdan 150 rakıma düşünceye kadar bir çok imkan var. Akarsuları, kanyonları, yayları, mağaraları var, bunları değerlendirmenin vakti geldi”

     “Dediğim gibi ülkemizde her gün bir uçak dolu ülkemiz insanına Dubai’de çöl satıyorlar. Bizde Oylat’ın eşsiz güzelliklerini satacağız. Bize bu miras atalarımızdan kaldı, bize verilen mirasa en iyi şekilde sahip çıkmalıyız. Oylat 2014 projesi bizim için bu bakımdan önemli. Bugüne kadar böyle bir projeyi hayata geçirmek için bazı yasal engellemeler vardı, ancak bu engeller yavaş yavaş ortadan kalkıyor. Yatırımcılarımızın böylesine önemli olan projeye sahiplenmesini istiyorum” şeklinde konuştu.

Kaymakam Bektaş, İnegöl ve Oylat'ın turizm potansiyeline dikkat çekti ve bölgenin turizmde daha fazla yer alması gerektiğinin altını çizdi.

Basın Gezisi ve İnegöl Mobilyası

Basın mensupları, Oylat'ın doğal güzelliklerini keşfetmenin yanı sıra Vardi Mobilya üretim tesislerini ziyaret ederek İnegöl mobilyasına dair bilgiler edindi.

oylat mazi proje (6)

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:

https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G

KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?

Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.

Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;

Amperino Yönetiminden Bakan Bolat’a Ziyaret Amperino Yönetiminden Bakan Bolat’a Ziyaret

0532 696 30 57

Editör: AYHAN BAYRAKTAR