Kosova'dan İnegöl'e

15 Eylül 1955'te Kosova Dobruçan'da doğan Abdülfettah Dindar, 1957 yılında ailesiyle Türkiye'ye göç ederek İnegöl'e yerleşti.

İlkokulu Turgut Alp İlkokulu'nda, ortaokulu İnegöl Ortaokulu'nda tamamlayan Dindar, 1970 yılında Bayrampaşa'ya taşındı.

Genc Gazete Fettah Dindar Abdülfettah (8)

Liseyi Sağmalcılar Lisesi'nde okuyan Dindar, 1972 yılında Marmara Üniversitesi İktisat ve Maliye Bölümü'ne başladı ve 1976 yılında mezun oldu.

Futbol kariyerine 1971'de İstanbulspor alt yapısında adım atan Dindar, 1988 yılına kadar süren futbolculuk kariyerini Bayrampaşaspor'da noktaladı.

Genc Gazete Fettah Dindar Abdülfettah (2)

 İstanbulspor'dan Galatasaray'a

Abdülfettah Dindar, futbol kariyerine 1971'de İstanbulspor alt yapısında başladı. 1972-1973 sezonunda genç takım ile İstanbul Genç Takımlar Şampiyonluk maçında Beşiktaş'a karşı mücadele eden takım, ikinci oldu.

Genc Gazete Fettah Dindar Abdülfettah (10)

1973-1974 sezonunda A takımına yükselen Dindar, 7 yıl boyunca İstanbulspor'da sarı siyahlı formayı 131 kez giydi.

"Futbola başladığım yıllarda İstanbulspor'da kazandığımız dostluklar ve yaşadığımız anılar unutulmazdı."

Genc Gazete Fettah Dindar Abdülfettah (3)

Galatasaray Günleri ve Başarılar

1980-1984 yılları arasında Galatasaray'da forma giyen Dindar, bu dönemde önemli başarılar elde etti. 1984-1986 yılları arasında Tarsus İdman Yurdu Erkutspor, 1986-1988 yılları arasında Zeytinburnuspor ve 1988'de Bayrampaşaspor'da futbol oynadı. 1988'de aktif futbol kariyerini Bayrampaşaspor'da noktaladı.

"Galatasaray'da geçirdiğim dönem kariyerimin en parlak yıllarındandı. Takım olarak büyük başarılara imza attık."

Genc Gazete Fettah Dindar Abdülfettah (6)

Siyasete Adım ve Belediye Meclis Üyelikleri

1994 yılında siyasete atılan Dindar, Anavatan Partisi'nden Esenler Belediye Meclis Üyeliği yaptı. 2014-2019 yılları arasında ise Cumhuriyet Halk Partisi'nden İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bayrampaşa Belediye Meclis Üyelikleri görevlerinde bulundu. Siyaset kariyerinde önemli komisyonlarda görev aldı.

Genc Gazete Fettah Dindar Abdülfettah (5)

Sivil Toplum Kuruluşları ve Liderlik

Abdülfettah Dindar, futbolculuk ve siyaset kariyerinin yanı sıra, sivil toplum kuruluşlarında da aktif rol aldı. Profesyonel Futbolcular Derneği ve Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu'nda çeşitli görevler üstlendi. 2010 yılından itibaren Esenler Rumelililer Dernek Başkanlığı ve 2011 yılından itibaren Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanvekilliği görevlerini yürüttü.

"Topluma hizmet etmek, benim için her zaman öncelikli oldu. Hem spor hem de sivil toplum alanında katkı sağlamaktan gurur duyuyorum."

Genc Gazete Fettah Dindar Abdülfettah (7)

Arnavutça ve orta seviyede Fransızca bilen Abdul Fettah Dindar, evli, 3 çocuk babası ve 6 torun sahibidir.

Abdülfettah Dindar'ın hayatı, Kosova'dan İstanbul'a uzanan bir başarı öyküsü. Futbol sahalarındaki azmi ve siyasetteki liderliği ile pek çok insana ilham veren Dindar, aynı zamanda bir aile babası ve topluma hizmet etmeye adanmış bir birey olarak örnek bir yaşam sürdürmektedir.

Genc Gazete Fettah Dindar Abdülfettah (9)

Kaynak: 1299 İnegöllü, Turhan Şahin