Erdoğan'dan O Kişilere Yeşil Pasaport Müjdesi Erdoğan'dan O Kişilere Yeşil Pasaport Müjdesi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türkiye'nin savunma sanayii alanındaki önemli projelerinden biri olan Millî Uçak Gemisi'ne dair önemli bir gelişmeyi kamuoyu ile paylaştı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Millî Uçak Gemisi projesinde önemli bir aşamaya geçildiği bildirildi.

Cumhurbaşkanı'nın yerli ve milli uçak gemisi inşasına yönelik verdiği direktifler doğrultusunda, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın Dizayn Proje Ofisi'nin tasarım faaliyetlerine başladığı duyuruldu. Bu gelişme, Türkiye'nin savunma sanayiindeki yerli ve milli hamlelerinin bir yansıması olarak görülüyor.


15 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirilen bir ziyarette, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve beraberindeki heyet, projenin tasarlanacağı Dizayn Proje Ofisi Müdürlüğü'nde incelemelerde bulundu. Ziyarete, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Millî Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Nacar, ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci ve BAYKAR Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar gibi savunma sanayiinin önde gelen isimleri katıldı.

MSB'nin açıklamasında ayrıca, 21 Şubat'ta ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştiren yerli ve millî muharip uçak KAAN'a da değinildi. KAAN'ın Türkiye'nin savunma ve güvenlik geleceğinde önemli bir kuvvet çarpanı olacağına dikkat çekilerek, projede emeği geçen herkes tebrik edildi ve uçağın ülke ve millet için hayırlı olması temenni edildi.

Editör: Fırat Çelik