En İyi Dünya Mutfaklarını Keşfedin! En İyi Dünya Mutfaklarını Keşfedin!

ABD Başkanı Joe Biden, San Francisco'da düzenlenen bir bağış toplama etkinliğinde yaptığı konuşmada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yönelik sert ifadeler kullandı. İklim krizine dikkat çeken Biden, Putin'i "çılgın o... çocuğu" olarak nitelendirerek, küresel siyaset sahnesinde dikkatleri üzerine çekti. Biden'ın bu ifadesi, ABD ve Rusya arasındaki tansiyonun daha da yükselmesine neden oldu.

Biden, konuşmasında iklim değişikliğinin insanlık için bir varoluşsal tehdit olduğunu vurgulayarak, "Putin ve diğerleri gibi çılgın o... çocukları var ve bu yüzden nükleer çatışma konusunda her zaman endişelenmek zorundayız. Ancak insanlık için varoluşsal tehdit iklimdir," dedi. ABD Başkanı'nın bu sözleri, uluslararası ilişkilerdeki gerilimin artmasına yol açabilecek nitelikte.

Ayrıca, Biden Rus muhalif lider Alexei Navalni'nin ölümünden Putin'i ve onun "haydutlarını" sorumlu tutarak, Rusya liderine yönelik eleştirilerini sertleştirdi. Beyaz Saray'da yapılan bir açıklamada Biden, "Tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz, ancak Navalni'nin ölümünün Putin ve haydutlarının yaptığı bir şeyin sonucu olduğuna şüphe yok," ifadelerini kullandı.

Editör: Fırat Çelik