Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (UNOCHA) Sözcüsü Jens Laerke ve Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) İletişim Direktörü Juliette Touma, Cenevre Ofisi'nin haftalık basın toplantısında Gazze’ye yönelik insani yardım süreciyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Laerke, bölgedeki BM çalışanlarının faaliyetlerine devam ettiğini ancak abluka nedeniyle Gazze’ye çok sınırlı sayıda yardımın ulaşabildiğini belirtti.

Laerke, “Şu anda Gazze'ye giren yardımın çok yetersiz miktarda olduğundan bahsediyoruz. Bu yüzden daha fazla geçişin açılmasına ihtiyacımız var. Her türlü yardıma ihtiyacımız var, İsrail tarafının seçmece olarak alıp içeri almamıza izin verdiği yardımlara değil.” ifadelerini kullandı.

Şampiyonluk kutlamasında izdiham çıktı: 11 ölü, çok sayıda yaralı
Şampiyonluk kutlamasında izdiham çıktı: 11 ölü, çok sayıda yaralı
İçeriği Görüntüle

UNRWA: Yardım Malzemeleri Gazze’ye Giremiyor

UNRWA İletişim Direktörü Juliette Touma ise, ajansa yöneltilen iddialar nedeniyle işgal altındaki Filistin topraklarında görev yapan personelin güvenliğinin tehlikede olduğunu söyledi. Touma, İsrail hükümetinin öne sürdüğü iddiaları destekleyecek herhangi bir yeterli kanıt sunmadığını belirtti.

Gazze’ye malzeme girişinin tamamen durduğunu ifade eden Touma, “UNRWA'ya gelince, İsrail'in kuşatmasının başladığı 2 Mart'tan bu yana hiçbir malzemenin Gazze'ye girmediğini teyit edebilirim.” dedi. Ayrıca, gıda dışındaki malzemeler için onay bekleyen, büyük kısmı ilaç taşıyan ve son kullanma tarihleri yaklaşan 3 binden fazla yardım tırının da bekletildiği bilgisi paylaşıldı.

BM yetkilileri, Gazze’deki insani krizin derinleşmemesi için acil olarak daha fazla geçiş noktasının açılması ve yardım girişlerine engel olunmaması çağrısında bulundu.

Kaynak: DHA