MAZİDEN HABER:

Mobilyanın devleri İnegöl’de buluştu

DSC_1530

Tarih 09 Ekim 2005. O tarihte Türkiye mobilya sanayisinin üst düzey temsilcilerini bir araya getirmeyi amaçlayan “MOSDER Sektör Buluşmaları”nın ilki, İnegöl’de yapılır.

 Büyük ilgi gören toplantıya MOSDER üyesi mobilyacıların yanı sıra İnegöl’deki sektör temsilcileri ve meslek kuruluşları da katılır.

İnegöl’de Bugün Kimler Vefat Etti | 02 Mayıs 2024 İnegöl’de Bugün Kimler Vefat Etti | 02 Mayıs 2024

Büyük ilgi gören toplantı öncesi MOSDER üyesi Yerekonmaz Mobilya’nın sahibi Ahmet Yerekonmaz katılımcılara ve konuklara iftar yemeği verir. İftar yemeğinin ardından İnegöl Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda “MOSDER Sektör Buluşmaları”nın ilki yapılır.

İŞTE ARŞİVDEN HABERİMİZİN DEVAMI:

DSC_1555

METİN ANIL

“Toplantıda konuşan İnegöl ticaret ve sanayi Odası Başkanı Metin Anıl önce İnegöl’ün ekonomik durumun ilişkin bilgiler verdi. Anıl İnegöl olarak Türkiye’nin mobilya başkenti olma hedefi koyduklarını belirterek, “Bu hedefe ulaşılır ulaşılmaz ama biz böyle bir hedef koyduk. Bu uzun ve ince bir yoldur. Biz bölgesel düşünmüyoruz. Hedeflerimizi İnegöl için değil Türkiye için koyduk. Bunun için de alt yapı hazırlıyoruz. MODEF Fuarları bunun göstergesidir. Şimdi de 400 hektarlık bir Mobilya İhtisas OSB’si kurduk. İnegöl’ün sektördeki birikimlerini değerlendirmek isteyen her yatırımcıyı buraya bekliyoruz. 4 tarafımız ormanlarla çevrili, 80 yıllık mobilya kültürümüz var, İnegöl mobilya üretmek için çok uygun bir merkezdir. Sektörün yan sanayisi, yani sunta fabrikaları, cam fabrikaları ile yetişmiş iş gücüne sahibiz ve herkese kapımız açık” dedi. Anıl’ın konuşması salonda büyük alkış aldı.

ALİNUR AKTAŞ

Toplantıda İnegöl Belediye başkanı Alinur Aktaş İnegöl’de mobilya sektörünün köklü bir alt yapıya sahip olduğunu belirterek, “Burada sektöre çok önem veriyoruz. Ticaret ve Sanayi Odamız, Mobilyacılar Odamız ile Belediye olarak ortak hareket ederek sorunlara eğildik. 10 bin metrekarelik fuar alanımızı 25 bin metrekareye çıkarıyoruz” dedi.

 ERDOĞAN BEKTAŞ

İnegöl Kaymakamı Erdoğan Bektaş’da sektörünün kalbinin attığı İnegöl’de işletmelerin yatırım alanın sorunun çözmek için yaptıkları çalışmaları anlattı. Bektaş 3 bin 500 hektarlık Mobilya İhtisas OSB için 400 hektarlık ilk etapta kamulaştırma ve planlama çalışmalarını bittiğini ve dileyen herkese yatırım alanı sağlayabilecekleri aşamaya geldiklerini kaydetti.

MUZAFFER ÇİLEK

mosder-1

Çilek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Çilek’de konuşmasında Çilek Mobilya'nın kuruluşundan günümüze uzanan başarı öyküsünü toplantının katılımcılarıyla paylaştı. Çilek Mobilya’nın başarısında en önemli etkenin markalaşmaya yapılan yatırım olduğunun altını çizen Muzaffer Çilek, aile şirketlerinde ortakların uyum ve dayanışması kadar profesyonel yönetimin gerektiğine de dikkat çekti.

Mobilya Sanayicileri Derneği’nin yeni döneminde, MOSDER üyeleri ve Türkiye mobilya sektörünün temsilcilerini buluşturmak üzere gerçekleştirilen MOSDER Sektör Buluşmaları toplantılarının, sektörün nabzının tutulduğu farklı bölgelerde düzenli olarak sürdürülmesi planlandığı kaydedildi. “

Editör: AYHAN BAYRAKTAR