Haberimiz Genç Gazete arşivinden.
Tarih: 12 Şubat 2008. O tarihte İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne teslim edilen kayıp eşyalar sahiplerini beklemektedir. Konuyla ilgili Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen bir açıklama yapar.
İşte arşivden haberimiz!

Kayıp eşyalar sahiplerini bekliyor
İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne vatandaşlar tarafından teslim edilen kayıp ve yitik eşyalar, belediye merkez binasında oluşturulan kilitli stantta sahiplerini beklemeye devam ediyor.
Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, bugüne kadar yapılan bilgilendirmelere rağmen eşyaların önemli bir kısmının hâlâ teslim alınmadığını ifade etti.
Yıllardır Teslim Alınmayan Eşyalar Sergileniyor
Vatandaşların kaybettiği ya da herhangi bir yerde unuttuğu eşyaların, yine duyarlı vatandaşlar tarafından Zabıta Müdürlüğü’ne teslim edildiğini belirten Yusuf Şen, bu eşyaların belediye binası girişinde oluşturulan özel bir stantta muhafaza edildiğini söyledi.
Şen, eşyasını kaybeden vatandaşlara çağrıda bulunarak standı incelemelerini ve gerekli belgelerle başvuruda bulunmalarını istedi.
Kayıpta Hangi Eşyalar Bulunuyor?
08 Ocak 2003 tarihinden bu yana Zabıta Müdürlüğü’nde muhafaza edilen eşyalar arasında çok sayıda kişisel ve değerli eşya yer alıyor. Yusuf Şen, stantta bulunan eşyaları şu sözlerle açıkladı:
“Şu an standımızda yaklaşık 70 adet cep telefonu, nüfus cüzdanı, sigorta kartı, ehliyet gibi kimlikler, yerli ve yabancı para, künye, kolye, bilezik, küpe, cüzdan, kol saati, fotoğraf makinesi, bisiklet ve çeşitli giyim eşyaları bulunmaktadır.”
Yıllara Göre Teslim Edilen Eşya Sayıları
Yıllara göre teslim edilen ve sahiplerine ulaştırılan eşya sayıları da paylaşıldı. Buna göre; 2003 yılında teslim edilen 78 eşyadan sadece 37’si, 2004 yılında 92 eşyadan 45’i, 2005 yılında 112 eşyadan 33’ü, 2006 yılında 96 eşyadan 34’ü, 2007 yılında 88 eşyadan 33’ü ve 2008 yılında teslim edilen 10 eşyadan 7’si sahiplerine ulaştırıldı.
Toplamda 476 eşyanın Zabıta Müdürlüğü’ne teslim edildiğini belirten Şen, bunlardan yalnızca 189’unun sahiplerine verildiğini, geriye kalan 287 eşyanın hâlâ beklediğini vurguladı.
Zabıta Müdürlüğü’nden Vatandaşlara Çağrı
Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, söz konusu yıllar arasında eşyasını kaybettiğini düşünen vatandaşların Zabıta Müdürlüğü’ne başvurmalarını istedi. Vatandaşların, kimlik örneği ve tutulacak tutanak karşılığında eşyalarını teslim alabilecekleri bildirildi.
ARŞİVDEN HABER | GENÇ GAZETE | 12.02.2008

İnanç haberleri için TIKLAYINIZ!
Astroloji ve Rüya haberleri için TIKLAYINIZ!
Kadın Aile haberleri için TIKLAYINIZ!
Kültür Sanat haberleri için TIKLAYINIZ!





