Tarih Haberleri

tarih haberleri ve güncel tarih gelişmeleri, tarih ile ilgili tüm video, tarih fotoğrafları ve tarih haberleri Genç Gazete sitemizde


İnegöl

Bu yazımızda İnegöl'ün köklü geçmişe sahip Bilal Köyü'nün tarihini, kültürel mirasını ve benzersiz doğasını paylaşıyoruz.

Teknoloji

Türkiye'de cep telefonu ile yapılan ilk görüşme, ne zaman ve kimler arasında gerçekleşti, biliyor musunuz? İşte, cevabı!

İnegöl

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın başkanlarından, İnegöl iş dünyasının öncü isimlerinden Burhanettin Demircioğlu'nun hayat hikayesi bu yazımızda.

Kültür& Sanat

Sezai Karakoç'un Mona Roza şiirinin yayımlandığı "Mülkiye" dergisi, eğitim gördüğü Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde 72 yıldır muhafaza ediliyor.

İnegöl

İnegöl'ün güneydoğusunda, Domaniç Dağları'nın eteklerinde yer alan Bahçekaya Köyü, zengin tarihi ve doğasıyla dikkat çekiyor.

Yaşam

'Efsane Vali' Recep Yazıcıoğlu'nun makam aracı, Vali Hamza Aydoğdu'nun direksiyonu almasıyla ve 'Hatıran Yeter' şarkısının eşliğinde yeniden şehrin sokaklarında

İnegöl

İnegöl'ün kıyısında, tarihi ve doğal güzellikleriyle bezeli Baba-oluk Köyü, geçmişten günümüze uzanan hikayesiyle dikkat çekiyor.

İnegöl

İnegöl doğumlu ünlü arşivci ve tarihçi Sinan Çuluk, Osmanlı Arşivi'nde başlayıp İnegöl Kent Müzesi'ne uzanan kültürel mirası bu yazımızda.

İnegöl

Alibey Köyü, İnegöl'ün doğusunda, ovanın kalbinde yer alan, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle dolu bir yerleşim alanıdır. İşte Alibeyköy'ün tarihi...

Türkiye

Hatay, asrın felaketi olarak adlandırılan depremin ardından yaşanan yıkımı, drone pilotu Alper Şener'in gözünden anlatıyor.

İnanç

Sihrin kökeni ve tarihi nedir? Bu gizemli yolculuğa çıkarken, insanlık tarihindeki en ilginç sihir anlayışlarına ve uygulamalarına göz atıyoruz.

Çevre

 Türkiye'nin en büyük kayak merkezlerinden biri olan Uludağ, bulutların ve sisin efsanevi dansıyla adeta bir masal dünyasına dönüştü.