Ayhan Talha Bayraktar'ın Genç Gazete'de yayımlanan köşe yazısı.

1-343 (1)-23 (2)-1Yeni Hükümet Konağı’nın yeri konusunda tartışmalar devam ederken mazi olan eski Hükümet Konağı fotoğrafını paylaşayım sizlerle

 

Bu binanın yapımına  1985 yılında başlandı. İnegöl imam Hatip Lise’sine giden bir öğrenci idim o zamanlar. 1987 yılında bina tamamlanarak hizmete girdi.

Bu binada; Kaymakamlıkla birlikte Malmüdürlüğü, Milli Emlak Şefliği, Milli Eğitim Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü, Kadastro Birimi, İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı hizmet veriyordu.

Adliye de burada idi. 28 Şubat sürecinde, Üniversite öğrencisi iken, yaz tatillerinde Milli Gençlik Vakfı’nda öğrencilere Kuran-ı Kerim dersi verdiğim için yargılanmıştım.

İnegöl Belediyesi’nde Basın Halkla İlişkiler müdürü iken de, seçim döneminde Belediye Bülteninde Alinur Aktaş başkanın fotoğrafını tam sayfa yayınladığımız için sorumlu müdür olarak savcının karşısına çıkmış sonrasında da yargılanmıştım.

Sonrasında da bu binada bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilgili birçok hatıram oldu. Adını vermeyeceğim bir şuba müdürü, umre izni almak için götürdüğüm evrağı her seferinde bir bahane bularak geri çevirmişti. Sırf istediği kelimeyi eklemek için 4 defa okula gidip bu binaya geri gelmiştim.

Neden yazıyorum bunları? Benim gibi sizin de birçok hatırası vardır bu binayla ilgili. Kimisi acı kimisi tatlı.

Bu bina, 34 yıl hizmet verdikten sonra riskli bulunarak 2021 yılı Ekim ayında yıkıldı. Şimdi burada İnegöl’ün yeni meydanı planlanıyor.

Umarım betonu az yeşili bol olur.

Fotoğrafa bakalım. Havuz yok. Köşede elektrik santral binası var. Sağda Sedir Kafe ve meşhur çınarları. Atatürk Bulvarında araç da az insan da…

90’lı yıllarda bile ne kadar sakinmiş İnegöl! Yazımın sonunda sizi, bu binaya ait fotoğrafla ve anılarınızla başbaşa bırakıyorum.