Londra'da, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına tepki olarak planlanan bir eylemi engellemeye yönelik olarak 3'ü kadın toplam 6 kişi, polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınanların, 'Filistin Eylemi' adlı bir grup üyesi oldukları belirtilirken, başkentteki Londra Borsası'nın yarın işleme açılmasını engellemeyi amaçladıkları iddia edildi. Şüphelilerin 3'ü Liverpool, 2'si Londra ve 1'i Brighton kentlerinde yakalandığı ifade edildi.

Korkunç Veri Hırsızlığı: 33 Bin Kişiyi Soyan Hacker Yakalandı Korkunç Veri Hırsızlığı: 33 Bin Kişiyi Soyan Hacker Yakalandı

Londra Borsası'na Yönelik Eylem Hazırlığı İddiasıyla 6 Kişi Gözaltına Alındı

Başkomiser Sian Thomas, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bunlar önemli tutuklamalar. Bu grubun başarılı olması halinde yıkıcı ve zarar verici ciddi sonuçları olabilecek bir eylem gerçekleştirmeye hazır olduğuna inanıyoruz” dedi.

Gözaltına alınan kişilerin sorgulanmasının ardından soruşturmanın detayları daha da netleşecek ve kamuoyuna açıklama yapılacaktır. İngiltere'de Filistin'e destek eylemleri ve buna karşı tepkiler gündemi meşgul etmeye devam ediyor.