İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ordusunun Suriye’nin güneyinde işgal ettiği bölgelerden geri çekilmeyeceğini duyurdu. Netanyahu, bu açıklamayı Dışişleri Bakanlığı yöneticilerinin katıldığı bir konferansta yaptı.

Konuşmasında, Suriye’nin güneyinde yer alan Cebel eş-Şeyh Dağı ile 1967’den bu yana işgal altında tutulan Golan Tepeleri’ne bitişik tampon bölgeye değinen Netanyahu, “Bu varlıkları korumak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Tıp Bayramı | 14 Mart Ne Günü? 14 Mart Dünyada ve Türkiye’de Ne Günü? 14 Mart Ne Burcu?
Tıp Bayramı | 14 Mart Ne Günü? 14 Mart Dünyada ve Türkiye’de Ne Günü? 14 Mart Ne Burcu?
İçeriği Görüntüle

SURİYE’NİN GÜNEYİ VE TAMPON BÖLGE VURGUSU

Netanyahu, İsrail’in Suriye’de kontrol ettiği bölgelerden çekilmeyeceğini yineleyerek, güvenlik gerekçelerinin öncelikli olduğunu belirtti. Bu bölgelerin İsrail açısından stratejik önem taşıdığına dikkat çekti.

İsrail Başbakanı, Şam yönetimi ile Suriye’nin güneyinin silahsızlandırılması ve Dürzilerin korunmasına imkân sağlayacak bir anlaşmaya varılabileceğini umduklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA