TFF 2.Lig Kırmızı Grupta yer alan temsilcimiz İnegölspojr 2021-2022 sezonunun onikinci haftasında deplasmanda karşılaştığı Kahramanmaraşspor A.Ş. takımını 1-0 yenerek galibiyet hasretini bitirdi.

Osmaniye 7 Ocak Stadında oynanan karşılaşmayı Burak Olcar, Hüseyin Can ve Mehmet Kuru hakem üçlüsü yönetti. Maçın 4. hakemi ise Burak Yücetağ idi.

İnegölspor karşılaşmaya kalede Gökhan Siverek; defansta Türker Toptaş, İbrahim Sürgülü, Samet Cantürk ve Serkan Sözmen; orta sahada Selimcan Temel, Mustafa Kayabaşı ve Emir Özsoy; ileride ise Aykut Uluç , Ömer Faruk Ermeç ve Furkan Mızrak onbiri ile başladı.

Son dört haftada 3 yenilgi ve 1 beraberlik alan temsilcimiz İnegölspor için bu maçın önemi büyüktü. Hem dört haftadır galip gelememenin baskısı vardı hem de bir çıkış maçıydı. Teknik Direktör Şaban Yıldırım genç Emir Özsoy ve Furkan Mızrak'a ilk defa ilk onbirde şans verdi. Aykut Uluç da sakatlığı geçtiği için sağ kanattaki yerini aldı. Bahadır Taşdelen ve Hakkı İsmet Şimşek'i ise kulübede yanına oturttu.

Kahramanmaraşspor A.Ş. cephesinde ise ligin en dibinde ve puansız olmanın moralsizliği vardı. Sahası bakımda olduğu için iç saha maçlarını Adana veya Osmaniye' de oynamak zorunda bırakılmış. Şimdiye kadar içeride dışarıda oynadığı 11 maçın hepsini de kaybetmiş. 31 gol yemiş ve sadece 4 gol atabilmiş. O kadar zor durumda ki şehir de takımına sahip çıkmıyor, yani anlayacağınız işi mucizelere kalmış.

Maçın ilk dakikalarından itibaren moralsiz ve zayıf Kahramanmaraşspor A.Ş. takımına karşı İnegölspor oyuna ağırlığını koymaya başladı. Nitekim maçın 20. dakikasında Mustafa Kayabaşı ceza sahası içine girdi fakat düşürülünce hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Mustafa Kayabaşı'nın tedavisi uzun sürünce penaltı atışı 24. dakikada kullanılabildi.

Penaltı atışını İbrahim Sürgülü gole çevirerek durumu İnegölspor lehine 1-0 yaptı. Farka gideriz diye düşündük fakat Aykut Uluç, Ömer Faruk Ermeç, Furkan Mızrak, Serkan Sözmen ve Emir Özsoy ile yakalanan 10'nun üzerinde pozisyon golle sonuçlandırılamadı. Hatta bu pozisyonlar arasında çok net ve kaleci ile karşıya kalınanlar da vardı. Oyuncularımız girilen bu pozisyonları cömertçe harcadılar. Tabii hal böyle olunca da rakibe direnç geldi ve üzerimize tehlikeli bir şekilde gelmeye başladılar. Benzer durumu diğer maçlarda da görüyorduk. Böyle takımlara pozisyon dahi verilmemelidir.

Teknik Direktör Şaban Yıldırım'ın gelmesiyle bazı şeylerin olumlu yönde değiştiğini görebiliyoruz. Antrenmanlarda oyuncularla tek tek ilgilenmesi, ne yapmaları gerektiği konusundaki uyarıları, yeni oyun sistemi sonuç getirmeye başladı. Bu maçta defans dağınık değildi. Güzel işler yaptı.1-2 top kaptırdılar fakat genel anlamda iyiydiler. En azından gol yemediler. Orta sahada Selimcan Temel ve Mustafa Kayabaşı çok çalıştı. Top kaptılar ve topları forvet oyuncuları ile buluşturdular. Forvet oyuncuları ise pozisyonları cömertçe harcadılar.

Bu galibiyet, penaltı golüyle ve 1-0 da olsa önemli bir galibiyet oldu. Futbolcular, teknik heyet ve yönetim kurulu üyeleri alınan galibiyetin mutluluğunu uzun bir zaman sürdürmeden önümüzdeki pazar günü kendi sahamızda oynayacağımız Sivas Belediye Spor maçına odaklanmalıdırlar. Galibiyet hasreti bitti gibi gözükse de bunu Sivas Belediye Spor'u, TFF'nin aldığı kararla bundan böyle stadı tam olarak dolduracak olan taraftarımızın da desteğiyle yenerek taçlandırmalıyız. Galibiyetlerin devamı gelirse hasret bitecektir.

Son olarak dikkatimizi çeken bir durum da , bu maçta Kahramanmaraşspor A.Ş. 'li bazı kişiler bireysel olarak yüksek ses tonuyla hem hakemlere hem de futbolcularımıza ağza alınmayacak, galiz küfürler ettiler. Hakemlerin ve Osmaniye emniyetinin bu duruma müdahale etmeyip sessiz kalması düşündürücüydü. Bu yüzden ilçe stadımızda böylesi durumlara anında müdahale eden ilçemizde görevli tüm emniyet görevlilerine teşekkürü bir borç biliyorum.

Önümüzdeki pazar saat 13.00'te kendi evimizde oynayacağımız Sivas Belediye Spor maçında buluşmak ve İnegölspor'un galibiyetini yazmak dileklerimle...