Müslim Serbest yazdı

TFF 2.Lig Kırmızı Grup'ta yer alan temsilcimiz İnegölspor, 2023-2024 sezonunun otuzbirinci haftasında kendi evinde karşılaştığı İskenderunspor A.Ş.'yi 1-0 yenerek derin bir nefes almış oldu.

   Temsilcimiz İnegölspor, oynadığı son 3 maçta 8 puan kaybederek hem play-off umutlarını kaybetmiş hem de küme düşme hattında bulunan takımlara yaklaştığından taraftarını endişeye sürüklemişti. Bundan dolayı da temsilcimiz bu maçtan 3  puan almayı hedeflemişti.

    Buna karşın konuk ekip İskenderunspor A.Ş. ise parasal sıkıntılardan dolayı futbolcuları haftaiçindeki antrenmana çıkmamış, fakat yine de play-off hattındaki yerini korumak ve sağlamlaştırmak için temsilcimizi yenmeyi hedeflemişti.

   İnegöl İlçe Stadında oynanan maçın ilk yarısına konuk ekip İskenderunspor A.Ş.'nin vuruşu ile başlandı. Daha maçın 3.dakikasında rakip kaleci Ömercan Avcı'nın ceza sahası içinde Nadir Çiftçi'ye yaptığı sert müdahalesi sonucunda orta hakem Ömer Şivka penaltı noktasını gösterdi.

Rakip kalecinin tedavisinin ardından 6.dakikada penaltı vuruşunu kullanan Nadir Çiftçi düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek temsilcimizi 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

Konuk ekip daha sonra beraberlik golü için Mertan Caner Öztürk, Ömer Kuşan ve Göktan İşılak'la yakaladığı pozisyonlardan yararlanamadı. İlk yarı temsilcimizin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

   Maçın ikinci yarısına  Turan Tuzlacık yerine Bertul Kocabaş değişikliğiyle başlayan konuk ekip beraberlik golünü bulmak için ataklar geliştirdi. Fakat kalecimiz Bekir Sevgi ve defans oyuncularımızın başarılı oyunu sayesinde bu ataklar sonuçsuz kaldı. Müsabaka da temsilcimizin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

    Evet, temsilcimiz İnegölspor haftaiçinde yaşanan teknik heyetin ve 2 oyuncunun alacaklarına karşılık TFF'ye başvurarak kulübe ihtarname çektirmeleri, tesislerde çalışan personelin aylardır maaşlarını alamadıkları için işi bırakmaları gibi olumsuzluklara rağmen kendi sahasındaki maçtan galibiyetle ayrılmasını bildi.

Temsilcimiz bu sonuçla puanını 40'a yükselterek 8.sıraya yerleşti ve kalan 7 maçı daha rahat bir şekilde oynama şansını yakalamış oldu.

    Tabii bu arada maçın 27.dakikasında Teknik Direktör Bahaddin Güneş ile Sportif Direktör Tuncay Koçin arasında bir gerginlik yaşandı ve bu durum izleyicilerin dikkatinden kaçmadı.

   Kulüp Başkanı Osman Sevim'in personel, teknik heyet ve futbolculara kendi cebinden 2 milyon TL ödeme yaptığı da basına  yansıdı.

 Umarız personel, teknik heyet ve futbolcular bu ödeme karşısında mutlu olmuşlardır.

   Önümüzdeki hafta pazar günü saat 14.00'te deplasmanda küme düşmesi kesinleşen Uşak Spor A.Ş. ile karşılaşacak olan İnegölsporumuza başarılar diliyorum.